Kimi Räikkösen ”normaali perjantai” sisälsi muun muassa palavaan autoon jumiin jäämiseen: "Ei siinä mitään pelottavaa ollut"

Kimi Räikkönen oli harmissaan lähinnä auton sotkeentumisesta, kun liekkeihin syttynyt Alfa Romeo piti sammuttaa radan varressa Abu Dhabin toisissa harjoituksissa. Suomalaisella kesti hetken päästä irti autostaan.

Räikkönen ehti tehdä varsin hyvän määrän kierroksia ennen kuin kaikki meni pieleen vajaat kahdeksan minuuttia ennen ajopäivän loppua.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Abu Dhabin GP suorana 11.–13.12.
La: 3. harjoitukset klo 11.55, aika-ajot klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 14.00
Su: Abu Dhabin GP klo 15.10, ennakkotunnelmat klo 14.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Alfa Romeo alkoi savuttaa peräpäästään runsaanlaisesti, ja ensimmäiset liekit nousivat jo ennen Räikkösen kipuamista ylös.

– Ihan normaali perjantai. Kaikki tuntui toimivan hyvin, mutta harmi vain, että lopuksi syttyi auto palamaan, mutta sellaista se on, Räikkönen tokaisi harjoitusten jälkeen.

Räikkösellä oli kuitenkin myös hyvää kerrottavaa: rangaistusta nimittäin tuskin on tulossa sunnuntain kisaan, sillä käytössä oli niin sanottu perjantaimoottori, joka olisi joka tapauksessa vaihdettu takaisin Bahrainin kisassa käytettyyn voimayksikköön.

Toistaiseksi ei ole tiedossa, mikä palon aiheutti.

– Ei mitään (tietoa). En lähde spekuloimaan. Se nähdään sitten.

– Totta kai jotain vaurioita tuli. Toivottavasti kyse on enemmän rungosta, mutta vaihdelaatikko ja moottori ovat eri, millä ajamme huomenna. Tuli vain tietysti vähän enemmän hommia jätkille, Räikkönen harmitteli.

Suomalaiskuskin nouseminen autosta otti aikansa, sillä hän oli varsin pitkään radiojohdostaan yhä kiinni ohjaamossa. Tässäkin Räikkönen otti tilanteen rauhallisesti, vaikka liekit jo nuolivat auton selkää.

– Ei siinä mitään pelottavaa ollut. Oli vain sääli, että se syttyi tuleen ja sotkeentui, kun tuli sammutettiin. Tuollaista se on, Räikkönen tiivisti.

Lue myös:

    Uusimmat