Kimi Räikkösen kisa-analyysistä esiin merkittävä Ferrari-huomio – "Ehkä pieni luovuttamisen merkki"

Ferrari ei siirtänyt Sebastian Vetteliä Kimi Räikkösen edelle Japanin GP:n loppuhetkillä, mikä oli yllätys C Moren asiantuntijalle Ossi Oikariselle.

Pääkuvan videolla C Moren F1-studiotiimin analyysi Kimi Räikkösen kisasta. Asiantuntija Toni Vilander kertoo muun muassa mielipiteensä Räikkösen ja Max Verstappenin yhteenotosta.

Suzukan radalla ajettu kisa oli murheellinen Ferrarille. Kimi Räikkönen oli viides ja MM-taistossa ratkaisevan tuntuisen takaiskun kokenut Sebastian Vettel kuudes.

Kisan voittaneen Mercedeksen Lewis Hamiltonin kaula Vetteliin MM-sarjassa kasvoi jo 67 pisteeseen. Kautta on jäljellä neljä kisaa.

Räikkönen oli ruutulipulla 19 sekuntia ennen Vetteliä, mutta Ferrari olisi voinut komentaa kaksikkoa vaihtamaan sijoja päikseen. Vettel olisi saanut tuolloin kaksi lisäpistettä.

Vettel ja Max Verstappen osuivat yhteen kisan tuoksinassa. Juttu jatkuu videon alla.

Oikarinen pyöritteli asiaa studiossa kisan jälkeen.

– Se mikä Kimin kilpailusta vähän yllätti, oli se, ettei Ferrari enää edes yrittänyt pistää Vetteliä Räikkösen edelle. Se olisi ollut helposti tehtävissä kisan lopussa. Ferrari ei viitsinyt tätä tehdä. 

– Ehkä sellainen pieni luovuttamisen merkki myös Ferrarin suunnalta, että ei lähdetä jahtaamaan pisteitä tuossa tilanteessa Vettelin kanssa. Ehkä he ajattelivat, että kun kuljettaja (Vettel) on tehnyt virheen, niin se on sitten siinä, Oikarinen summasi viitaten Vettelin ja Max Verstappenin kolarointiin.

Hamilton on ottanut kahdeksasta viime kisasta 14 pistettä vaille täyden pistepotin ja lyönyt Vettelin noissa kilpailuissa pistein 186-116.

Kausi jatkuu Yhdysvalloissa kahden viikon päästä.

Alla Japanin GP:n startti, jossa Räikkönen ja Verstappen kolaroivat.

Lue myös:

    Uusimmat