Kimi Räikkösen iso F1-siirto mahdollisti pikkutallille elintärkeän hankinnan – nyt Räikkönen hyötyy siitä itse: "Se oli erittäin hyvä kauppa"

Tänä viikonloppuna Kimi Räikkönen tekee virallisesti paluun Sauberille, nykynimeltään Alfa Romeolle, kun uusi F1-kausi pyörähtää käyntiin Australian Melbournessa. Räikkönen edustaa jälleen samaa tallia, josta hänen F1-ura lähti liikkeelle 18 vuotta sitten. Tuolta ajalta kantautuu myös melkoinen taustatarina.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Australian GP suorana 15.-17.3.
La: 3. harjoitukset klo 04.55, aika-ajot klo 07.55, ennakkotunnelmat klo 07.00
Su: Australian GP klo 07.10, ennakkotunnelmat klo 06.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

Legendaarinen F1-taho Peter Sauber havahtui Räikkösen kykyihin, kun suomalaiskuski ajoi vielä pikkuformulasarjoja. Lopulta Sauber päätti värvätä suomalaiskuskin omaan F1-talliinsa, kaudelle 2001.

Tuolloin Räikkönen ponnisti pinnalle, oltuaan pikkutallin autolla MM-sarjan kymmenes.

Erittäin lupaavat otteet pistettiin merkille McLarenilla, joka oli kuskietsinnän parissa. F1-maailmanmestari Mika Häkkinen päätti vetäytyä sapaattivapaalle, mikä avasi oven toiselle suomalaiskuskille.

Osapuolet pääsivät sopuun Räikkösen siirrosta vuonna 2002. Tämä mahdollisti samalla Sauberille elintärkeän liikkeen, joka auttaa suomalaiskuskia itse vielä tänä päivänäkin.

– Minulla oli kolmen vuoden mittainen sopimus Sauberin kanssa, joka oli yhtäkkiä katkeamassa vuoden jälkeen. En halunnut vain lähteä ja sanoa, että ”antaa olla, minä häivyn”. Silloin McLaren, Mercedes, Peter (Sauber) sekä Steve ja Dave (Robertson) kävivät useita keskusteluja, Räikkönen muistelee Autosportille.

McLaren pulitti lopulta Sauberille merkittävän summan Räikkösen sopimuksen ulosostosta. Tämä mahdollisti sveitsiläistallille todella tärkeään asemaan nousseen hankinnan.

Sauber päätti ohjata rahat tuulitunneliin, joka oli avainasemassa koko tallin jatkon kannalta. Piakkoin BMW otti talousvaikeuksissa olleen Sauberin haltuunsa. Tässä iso taustatekijä liittyi Sauberin tuulitunneliin.

Eikä kyseinen investointi ole mihinkään kadonnut.

– Meillä on hyvä tuulitunneli sen takia, miten asiat päättyivät edellisellä kerralla, Räikkönen sanoo ja viittaa nykypäivään.

– Se oli erittäin hyvä kauppa. Tuo oli yksi syistä, miksi välimme ovat pysyneet hyvinä. Tuo hyödytti molempia ja nyt olemme jälleen yhdessä, Räikkönen niputti.

Lue myös:

    Uusimmat