Kimi Räikkönen läksytti Ferrari-pomoa kohtelustaan, Toni Vilander seurasi tulista puhelua vierestä – "Olin sataprosenttisen varma, ettei hän palaisi enää F1-sarjaan"

Kimi Räikkösen F1-uran varrelle on mahtunut kaksi vierailua Ferrarin riveissä. Ensimmäisen aikana Räikkönen juhli kuljettajien maailmanmestaruutta, minkä lisäksi hän koki kyseenalaista kohtelua. Räikkösen hyvä ystävä Toni Vilander piti varmana, ettei Räikkönen enää palaisi F1-sarjaan myrskyisän Ferrari-lähdön jälkeen.

Vilander muistelee vaiheita Heikki Kullan tuoreessa Iceman – Kimin matkassa -kirjassa.

Ferrarin vuoden 2009 joulujuhlissa Räikkönen tiesi jo, että kyseinen tilaisuus jäisi hänen viimeiseksi viralliseksi edustustehtäväkseen Ferrarilla. Italialaisyhtiö osti Räikkösen viimeisen sopimusvuoden ulos.

Tuohon aikaan Räikkönen ja Vilander edustivat molemmat Ferraria. Vilander ajoi italialaistallin autolla GT-sarjojen puolella.

Joulujuhlissa Räikkönen ja Vilander istuivat samassa pöydässä.

– Kimi ei pitkään viihtynyt juhlaillallisella, vaan hän halusi omaan rauhaansa hotellihuoneeseen. Vilander seurasi perässä, ja hetken päästä puhelin pirahti. Pääjohtaja Luca di Montezemolo yritti vielä pitää suhteita yllä viimeisen maailmanmestarinsa kanssa, mutta ajoitus oli mahdollisimman epäonnistunut, kirjassa muistellaan.

Räikkönen antoi di Montezemolon kuulla kunniansa kokemastaan kohtelusta. Räikkönen soimasi tallijohtoa munattomuudesta, eli siitä, miten se ei pitänyt Räikköstä ajan tasalla sopimusasioista. Räikköstä harmitti erityisesti se, miten Ferrari päätti irtisanoa hänen sopimuksensa ilman minkäänlaista ennakkovaroitusta.

– Se oli lyhyt puhelu, ja sillä hetkellä olin sataprosenttisen varma, ettei Kimi koskaan enää tulisi takaisin F1-radoille. Näin miehestä, miten kyllästynyt hän oli kaikkeen siihen ajamisen lisäksi tulleeseen touhuun, Vilander viitoitti silloista tunnelmaa.

Vilanderin mukaan Räikkösen rallisiirto teki hänelle hyvää. Räikkönen ajoi ralleja kahden vuoden ajan ennen kuin hän palasi F1-sarjaan Lotuksen ratissa.

Lainaukset ovat Heikki Kullan kirjoittamasta kirjasta Iceman – Kimin matkassa (Readme).

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja