"Kimi Räikkönen on mysteeri" – Alfa Romeon suomalaiskuskilla on yksi iso ongelmakohta

F1-kausi jatkuu Itävallan GP:llä: Kasvattaako Red Bull etumatkaansa Mercedekseen? Nämä ovat lähtökohdat formulaviikonloppuun! 7:59
Video: F1-kausi jatkuu Itävallan GP:llä: Kasvattaako Red Bull etumatkaansa Mercedekseen? Nämä ovat lähtökohdat formulaviikonloppuun!

Alfa Romeon suomalaiskuski Kimi Räikkönen oli lähellä nousta pisteille viime viikonloppuna Itävallassa. Nyt Räikköseltä vaaditaan yhtä selkeää petrausliikettä.

Räikkönen lähti viikontakaiseen Steiermarkin GP:hen vasta ruudusta 18. Hän teki kuitenkin nousua heti ensimmäisellä kierroksella, poimien useita sijoja.

Räikkönen oli maalissa 11:s, eli ensimmäinen pistesijojen ulkopuolelle jäänyt kuljettaja.

– Kimi ajoi todella hyvän kisan viime viikonloppuna. Pitkä veto alkuun kovilla renkailla ja sitä kautta hyvä nousu, C Moren F1-asiantuntija Ossi Oikarinen sanoo.

Mutta miltä asetelmat näyttävät tähän viikonloppuun lähdettäessä?

– Kimi Räikkönen on mysteeri, F1-selostaja Niki Juusela heitti MTV Uutiset livessä.

Syy tälle tulee aika-ajojen puolelta. Räikkönen on ollut pahoissa vaikeuksissa lauantaisin, kun hän on jäänyt lähes jatkuvalla syötöllä aika-ajojen ensimmäiseen osioon.

– Aika-ajo pitää saada osumaan, Oikarinen painottaa.

– Kimin pitää saada Alfa Romeo aika-ajojen toiseen osioon. Ja sitä kautta hakemaan sitten parempaa lähtöpaikkaa. Lopun Räikkönen osaa täysin. Hän ajaa vaikka unissaan tuon auton hyville sijoille. Mutta starttipaikkaa pitää pystyä parantamaan, jotta pistesija on realismia, Oikarinen summaa.

Räikkösestä tuli lupaavia osoituksia perjantaina, kun hänen kisavetonsa vauhti oli aivan keskijoukon eliittiä.

Lue myös:

    Uusimmat