Räikkösen paino pudonnut useilla kiloilla – uuden menestyksen taustalla mielenkiintoisia syitä

Kimi Räikkösen painosta katosi F1-kausien välissä useita kiloja, mikä saattaa näkyä heti alkukaudesta parantuneena suorituskykynä radalla. C Moren studiotiimi nostaa esiin mielenkiintoisia pointteja suomalaisen menestyksen taustalta.

MAINOS

Bahrainin F1-viikonloppu
C Morella!

Sunnuntai: Bahrainin GP klo 17.55, ennakkotunnelmat klo 16.30!

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

Tilaa C More tästä ja varmista paikkasi F1-eturivissä!

Räikkönen löi tallikaverinsa Sebastian Vettelin kauden ensimmäisessä aika-ajossa ja oli aina viimeiseen osioon asti parempi myös Bahrainissa ennen kuin juuttui ruuhkaan ratkaisevalla yrityksellä. Ferrarit kuitenkin lähtevät kisaan rinta rinnan eturivistä

C Moren F1-asiantuntijat Toni Vilander ja Ossi Oikarinen listaavat syitä Räikkösen menestykselle.

– Kimi on tehnyt hyvää työtä. Kurinalaista, sitkeää työntekoa. Hän on pudottanut painoa useamman kilon, ja se antaa insinööreille mahdollisuuden pelata painojen kanssa autossa oikean tasapainon löytämiseksi, Vilander kertoo.

– Siellä on uusi insinööri (Carlo Santi) ja hyviä henkilöitä Kimin taustalla. Se lupaa hyvää kautta, jatkaa itsekin Ferrarilla ajava Vilander.

Vettel taikoi aika-ajoissa unelmakierroksen juuri, kun sitä kaivattiinkin. Australian kisan voitosta huolimatta puhuttiin kuitenkin enemmän Räikköselle sopivasta autosta, joten Ossi Oikarinen otti Bahrainin aika-ajojen alla esiin teknisen muutoksen, joka on saattanut vaikuttaa asiaan.

– Pitää muistaa, että tässä on myös sääntömuutoksia ollut. Niitä ”trikkijuttuja”, joita sai viime vuonna tehdä jousituksen kanssa, että etujousitus reagoi ohjauspyörään kulmaan, niin kaikki tällaiset asiat on karsittu pois. Se tekee tietysti auton käytöksestä erilaisen ja se voi olla Vettelille huono ja Räikköselle parempi juttu, Oikarinen tietää.

Lue myös:

    Uusimmat