Vladimir Putin: Pohjois-Korea tarvitsee takeet turvallisuudelleen ennen ydinaseista luopumista – "Täytyy palata asetelmaan, jossa maailman tilanteen määrittää kansainvälinen oikeus"

Putin ja Kim tapasivat Vladivostokissa 2:05
Valtionpäämiehet Vladimir Putin ja Kim Jong-un tapasivat tänään Venäjän Vladivostokissa.

Pohjois-Korea tarvitsee takeet turvallisuudelleen ennen luopumista ydinaseista, sanoo Venäjän presidentti Vladimir Putin. Hänen mukaansa Pohjois-Korean kysymys pitää ratkaista kansainvälisen oikeuden puitteissa.

–  Meidän täytyy palata asetelmaan, jossa maailman tilanteen määrittää kansainvälinen oikeus, ei vahvimman oikeus, Putin sanoi Vladivostokissa.

Putin ja Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un olivat hieman aiemmin päättäneen ensimmäisen huipputapaamisensa kaupungissa. Putinin mukaan keskusteluissa ei ollut esillä mitään salaisuuksia tai punottu salaliittoja, ja hän aikoo kertoa tapaamisen tuloksista myös amerikkalaisille.

– Puhemies Kim itse pyysi meitä kertomaan Yhdysvalloille näkemyksistämme, Putin kertoi.

Hänen mukaansa Pohjois-Korean ydinaseriisunta ja ydinaseilla käytävän sodan uhkan vähentäminen on sekä Venäjän että Yhdysvaltain edun mukaista.

– Sain vaikutelman, että Pohjois-Korean johtajalla on samanlainen näkemys. Me tarvitsemme turvatakuut, siinä kaikki. Tätä kaikkea pitää pohtia yhdessä, Putin totesi.

Juttua ja otsikkoa päivitetty kello 13.47 Vladimir Putinin näkemyksillä.

Lue myös:

    Uusimmat