Mainos

Vladimir Putin: Pohjois-Korea tarvitsee takeet turvallisuudelleen ennen ydinaseista luopumista – "Täytyy palata asetelmaan, jossa maailman tilanteen määrittää kansainvälinen oikeus"

2:05
Valtionpäämiehet Vladimir Putin ja Kim Jong-un tapasivat tänään Venäjän Vladivostokissa.

Pohjois-Korea tarvitsee takeet turvallisuudelleen ennen luopumista ydinaseista, sanoo Venäjän presidentti Vladimir Putin. Hänen mukaansa Pohjois-Korean kysymys pitää ratkaista kansainvälisen oikeuden puitteissa.

–  Meidän täytyy palata asetelmaan, jossa maailman tilanteen määrittää kansainvälinen oikeus, ei vahvimman oikeus, Putin sanoi Vladivostokissa.

Putin ja Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un olivat hieman aiemmin päättäneen ensimmäisen huipputapaamisensa kaupungissa. Putinin mukaan keskusteluissa ei ollut esillä mitään salaisuuksia tai punottu salaliittoja, ja hän aikoo kertoa tapaamisen tuloksista myös amerikkalaisille.

– Puhemies Kim itse pyysi meitä kertomaan Yhdysvalloille näkemyksistämme, Putin kertoi.

Hänen mukaansa Pohjois-Korean ydinaseriisunta ja ydinaseilla käytävän sodan uhkan vähentäminen on sekä Venäjän että Yhdysvaltain edun mukaista.

– Sain vaikutelman, että Pohjois-Korean johtajalla on samanlainen näkemys. Me tarvitsemme turvatakuut, siinä kaikki. Tätä kaikkea pitää pohtia yhdessä, Putin totesi.

Juttua ja otsikkoa päivitetty kello 13.47 Vladimir Putinin näkemyksillä.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja