Kilpisjärvelle koronan takia jumiin jäänyt brittiperhe on jo oppinut suomea – haaveena oma talo Lappiin: "Minä olen suomalainen"

3:41
Pariskunta päätti jäädä Suomeen Britanniaan palaamisen sijaan. He kertoivat suunnitelmistaan Viiden jälkeen -ohjelmassa kesäkuussa 2020.

Eurooppaa kiertänyt brittiperhe jäi koronan takia jumiin Kilpisjärvelle yli vuosi sitten. He ihastuivat paikkaan ja haluavat nyt jäädä pysyvästi Suomeen. Haaveissa on myös järjestää paikallisille joulujuhla uudessa kodissa vielä tänä vuonna.

Katso lisää  brittiperheen Lapin kuulumisia Viiden jälkeen -ohjelmassa tänään 22.2 kello 16.58 alkaen MTV3-kanavalla tai MTV-palvelussa.

Asuntoautolla Eurooppaa kiertäneet brittiläis-etelä-afrikkalaiset Brett ja Amelia Irwing sekä heidän lapsensa Gabriel, 10, ja Grey, 2, tulivat Suomeen alun perin joulukuussa 2019 tarkoituksenaan viettää vain yksi talvi Lapissa. Perhe ihastui kuitenkin Lappiin ja aikoo ostaa Kilpisjärveltä talon. Suomeakin he osaavat jo jonkin verran.

– Minä olen suomalainen, perheen äiti Amelia Irwing sanoo Viiden jälkeen -ohjelman haastattelussa.

Lause ei aivan vielä pidä paikkaansa, sillä Irwing ei ole vielä hakenut Suomen kansalaisuutta.

– Meidän on tarkoitus jäädä Suomeen pysyvästi, mutta voimme hakea kansalaisuutta vasta, kun olemme olleet maassa ensin neljä vuotta, Brett Irwing sanoo.

Perheessä osataan jo vähän suomea

Brett ja Amelia Irwing kertovat vanhimman lapsensa, 10-vuotiaan Gabrielin osaavan jo hieman suomea.

– Yksi päivä hän tuli kotiin ja sanoi suomeksi, että pallo kotonamme on musta. Hän oli oppinut eri värejä suomeksi. Me kaikki opimme kieltä pikku hiljaa, Brett Irwing kertoo.

Perhe suunnittelee rakentavansa talon Kilpisjärvelle.

– Toivomme, että uusi koti on pystyssä ensi jouluun mennessä. Sitten pidämme juhlat kaikille paikallisille, jotka ovat auttaneet meitä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja