Kilpisjärvelle asuntoautolla jumiutunut brittiperhe yllättää: Rakenteilla unelmien talo Käsivarren Lappiin

2:54
Irwingin perhe rakastui Lappiin kolme vuotta sitten. Katso videolta lisää perheen kunnianhimoisesta rakennushankkeesta.

Brittiläis-etelä-afrikkalaisen Irwingin perheen tarina vangitsi Viiden jälkeen- ohjelman katsojat ohjelmamme toisella tuotantokaudella.

Tapahtuma-alalla työskennelleet Brett ja Amelia Irwing olivat myynyt omaisuutensa ja lähteneet kahden lapsensa kanssa kiertämään Eurooppaa asunto-autolla 2019. Matka suuntautui myös Suomen Lappiin, Kilpisjärvelle. Tarkoitus oli työskennellä Lapissa jonkin aikaa ja jatkaa taas matkaa. Sitten iski korona, rajat menivät kiinni ja perhe jäi Kilpisjärvelle.

Vain välietapiksi alun perin suunniteltu pysähdys pohjoisessa Suomessa on kestänyt nyt kolme vuotta. Kilpisjärvestä on tullut koti ja neljän hengen perheestä on tullut viiden hengen perhe toukokuulla syntyneen tyttövauvan myötä.

Rakenteilla Kilpisjärvelle on myös unelmien talo, joka oli tarkoitus nähdä Grand Design Suomen ensimmäisellä tuotantokaudella.

– Talosta tulee 250-neliöinen, ja terassin pinta-ala on 400 neliötä. Talon toinen puoli, joka on järvelle päin, on lähes pelkästään ikkunaa. Toisen puolen ikkunoista puolestaan näkee revontulet saunaan, perheen isä Brett kertoo projektista.

Viivästykset rakennustyömaalla ovat pistäneet rakennussuunnitelmat monesti uusiksi.

Korjattu otsikosta Käsivarren Lapin kirjoitusasua kello 15.47.

Katso koko tarina, ja kuinka rakennusprojekti etenee, oheiselta videolta.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja