Brexit ja korona muuttivat brittiperheen elämän suunnan – katso videolta, miltä näyttää Kilpisjärvelle jääneen perheen arki nyt

Brittiperhe jäi Kilpisjärvelle jumiin ja rakastui paikkaan – tältä heidän elämänsä näyttää nyt 2:33
Brittiperhe jäi Kilpisjärvelle jumiin ja rakastui paikkaan.

Brexit on yksi suuri syy siihen, miksi brittiperhe päätti jäädä pysyvästi Kilpisjärvelle ihailemaan revontulia.

Katso yllä olevalta videolta, miltä Irwingin perheen arki Lapissa näyttää!

Brittiläis-eteläafrikkalaiset Brett ja Amelia Irwing pitävät matkustamisesta niin paljon, etteivät halua enää palata Britanniaan. Brexitin jälkeen matkustaminen Euroopassa on hankaloitunut huomattavasti.

– Brexitin jälkeen britit saavat olla EU-maissa vain kolme kuukautta kerrallaan. Me haluamme kuitenkin matkustaa Euroopassa, eikä tämä ollut meille millään lailla ideaali. Toivomme saavamme Suomen passit ja jäävämme tänne pysyvästi, Amelia Irwing sanoi Viiden jälkeen -ohjelmalle.

Pariskunta lapsineen tuli alun perin Suomeen reilu vuosi sitten tarkoituksenaan viettää Kilpisjärvellä yksi talvi. Korona muutti suunnitelmat, ja nyt perhe aikoo rakentaa Kilpisjärvelle talon ja hakea Suomen kansalaisuutta. Perhe lähti alun perin kiertämään Eurooppaa asuntoautolla.

– Aiomme yhä jatkaa matkustamista. Emme pitäneet Brexitistä ollenkaan. Haluamme voida yhä liikkua vapaasti Euroopassa, Amelia Irwing sanoi.

– Voimme hakea kansalaisuutta vasta, kun olemme olleet maassa ensin neljä vuotta, Brett Irwing lisää.

Hän kertoi jo aiemmin MTV Uutisille, että he haaveilevat myös Lappi-aiheisen v-ohjelman tekemisestä.

– Eräs brittiläinen tv-yhtiö on kiinnostunut ideastamme ja he haluaisivat tehdä ohjelman, jossa seurataan meidän rakennusurakkaamme.

Perheen elämää voit seurata myös heidän sometileillään

@escapetotherv
YouTube-kanavalla

Lue myös:

    Uusimmat