Mainos

Kilpailuvirasto: 7 linja-autoyhtiötä syyllistynyt kartelliin - 38 miljoonan seuraamusmaksut

Kilpailu- ja kuluttajaviraston mukaan seitsemän linja-autoyhtiötä, Linja-autoliitto ja Matkahuolto ovat syyllistyneet kartelliin.

Virasto toimitti tänään markkinaoikeudelle esityksen 38 miljoonan euron seuraamusmaksun määräämiseksi seitsemälle linja-autoyhtiölle, Linja-autoliitto ry:lle ja Oy Matkahuolto Ab:lle.

Kilpailuvirasto mukaan kartelli alkoi viimeistään syksyllä 2008 ja jatkuu osin edelleen.

Asian taustalla on joulukuussa 2009 voimaan tuli lakimuutos, jonka tarkoituksena tarkoituksena oli avata linja-autoliikenteen markkinat kilpailulle.

Kartelliin syyllistyneet toimijat pyrkivät yhteisymmärryksessä estämään markkinoiden avautumista ja uusien kilpailijoiden markkinoille pääsyä.

Käytännössä osapuolet sopivat Linja-autoliiton piirissä keskinäisen kilpailun rajoittamisesta ja estivät kilpailevien reittiliikennelupavuorojen pääsyn Matkahuollon matka- ja pakettipalveluihin. Virasto katsoo, että menettelyssä on kyse vakavasta kilpailulain sekä Euroopan unionin kilpailusäännösten vastaisesta kilpailurikkomuksesta.

Seuraamusmaksujen tarkoitus on varmistaa se, että kartellitoiminta ei muodostu kannattavaksi, että laittomalla toiminnalla saadut hyödyt poistuvat ja että toimintaan osallistuneet saavat rangaistuksen.

Kartelliin syyllistyneet linja-autoyhtiöt ovat J. Vainion Liikenne Oy, Koiviston Auto-yhtymä, Länsilinjat Oy, Oy Pohjolan liikenne Ab, Pohjolan Matka, Savonlinja-yhtiöt ja Väinö Paunu Oy.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.