Kilpailevan tallin johto lyö Red Bullille painetta kuljettajavalintaan – sunnuntain yllätysvoittaja pessimistisenä: "Kuvio oli käymässä selväksi jo ennen tätä"

Sergio Pérez löi sunnuntaina Bahrainissa tiskiin parhaat mahdolliset ensi kauden Red Bull -tallipaikkaa ajatellen.

Viidennestä lähtöruudusta Sakhirin GP:hen startannut Pérez putosi ensimmäisellä kierroksella koko joukon viimeiseksi, kun Ferrari-kuski Charles Leclerc ajoi häntä päin lukkojarrutuksen seurauksena. Leclerc ja Red Bullin Max Verstappen joutuivat keskeyttämään, Pérez pääsi jatkamaan, mutta joutui käymään heti varikolla.

Voitto nosti Pérezin tiukasti kiinni MM-sarjan neljänteen sijaan. Käynnissä oleva kausi on hänen vuonna 2011 alkaneen F1-uransa ylivoimaisesti paras. Tästä huolimatta Pérez on yhä ilman työpaikkaa ensi vuodeksi.

Racing Point kertoi syyskuussa lähtevänsä ensi kauteen Aston Martinina kuljettajakaksikolla Sebastian VettelLance Stroll. Pérezin ensi kauden loppuun ulottuva sopimus purettiin vuosi etuajassa purkupykälien mukaisesti. Tämän jälkeen niin Haas, Alfa Romeo kuin Williamskin kieltäytyivät Pérezin palveluksista, ja Red Bull on hänen ainoa vaihtoehtonsa.

Ero Red Bullin kuljettajavaihtoehtojen, Pérezin ja nykykuski Alexander Albonin, välillä oli sunnuntaina räikeä. Kun molemmat Mercedekset ja Verstappen oli pelattu pois pelistä, toisen Red Bullin olisi pitänyt olla kilpailun kärjessä, mutta Albon ajoi ruutulipulle vasta kuudentena, 14 sekuntia Pérezin jälkeen.

Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner ja neuvonantaja Helmut Marko ovat sanoneet, että päätökset ensi kauden kuljettajista tehdään vasta tämän kauden jälkeen. Mutta voivatko Horner ja Marko sivuuttaa näin kovassa iskussa olevan Pérezin?

Pérezin mielestä voivat. Hän ei usko sunnuntain voiton tai MM-sarjan neljännen sijan muuttavan mitään.

– Se, mitä tapahtuu, ei ole täysin minun käsissäni. Tilanteeni on oikeastaan ihan hyvä. En tiedä, mitä tapahtuu, mutta se käy selväksi seuraavina viikkoina. Olen tehnyt itseni kanssa rauhan, Pérez sanoi Autoweekin mukaan.

– Kuvio oli käymässä kohdaltani selväksi jo ennen tätä. Minulla on jo vaihtoehtoja palatakseni lähtöruudukkoon kaudella 2022. Jos saan ensi vuodeksi mahdollisuuden jatkaa, olen enemmän kuin sitoutunut. Jos en saa mahdollisuutta, pidän välivuoden. Olen vakuuttuneempi kuin koskaan siitä, että haluan palata kaudella 2022, koska uskon, että kuulun tänne. Olen vain 30-vuotias, ja parhaat vuodet ovat vielä edessäni. Haluan palata, haluan palata vahvana.

Racing Pointin omistaja Lawrence Stroll ja tallipäällikkö Otmar Szafnauer puhuvat Pérezin puolesta, vaikka eivät kelpuuttaneetkaan meksikolaista omaan taliinsa ensi kaudeksi.

– Hän on ollut mahtava voimavara. Hän oli sitä jo kauan ennen kuin minä liityin talliin. Hän osoittaa joka viikonloppu, että ansaitsee olla mukana ensi kaudella, ja toivon, että hän on ensi vuonna toisessa Red Bullissa, Stroll sanoi.

– Hän nousi viimeiseltä sijalta ensimmäiseksi. Moni kuljettaja ei pääse sanomaan samaa, ja hän ehdottomasti ansaitsee paikan F1:ssä. Hän teki mahtavaa työtä, on tehnyt läpi vuoden. Tämä auttaa häntä sijoittumaan neljänneksi MM-sarjassa, ja siitä on hyötyä tulevaan, Szafnauer sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat