Kiky allekirjoitettu – myös SuPer mukana

SuPerin Paavola: Mieli muuttui viime minuuteilla 1:34

Kuohuviinilaseja kilisteltiin maanantaina Kuntatalolla kilpailukykysopimuksen syntymisen merkiksi, kun kunta-alan neuvottelujärjestöt allekirjoittivat kilpailukykysopimuksen.  

Allekirjoittajien joukossa oli myös SuPer, jonka puheenjohtaja Silja Paavola ei vielä viikonloppuna ollut varma liiton kannasta.  

Paavolan mukaan ratkaisevaa oli valtiovallan tuore lupaus kilpailukykysopimuksen kustannusneutraaliudesta.  

– Valtiovalta on luvannut tukea kuntien taloutta. Se tarkoittaa suomeksi sitä, että me emme tee työttömyyssopimusta, Paavola perusteli.  

Kilpailukykysopimus on erityisen karvas julkisen alan työntekijöille, joiden lomarahoja ollaan leikkaamassa lähivuosina. Heikennykset on nielty monilla aloilla sen varjolla, että työpaikka olisi säilymässä. Pelko kuntiin kohdistuvista uusista säästöistä ehtikin saada kuntien työntekijäliitot varpailleen.  

Paavolan mukaan heihin ei oltu valtiovallan taholta enää viikonloppuna yhteydessä. Valtiovarainministeriö viestitti julkisuuteen perjantaina ja viimeksi tänään, että hallitus on sitoutunut kuntatalouden tasapainottamiseen.

Hallitus on luvannut tehdä uusia toimia, jos kuntatalous ei jostain syystä tasapainottuisi. Arvio tehdään seuraavan kerran ensi kevään kehysriihessä.  

Lue myös:

    Uusimmat