Mainos

Kiitos lumikäärme, laskettelukausi voi alkaa! Myös hiihtolatuja on jo avattu

Talvi on nyt saapunut myös ja lunta on satanut paikoin hyvinkin sakeasti. Moni laskettelukeskus on aloittanut jo lumettamisen kylmän sään ansiosta ja rinteitä on myös avattu.

Suomen Hiihtokeskusyhdistys ry:n mukaan tällä hetkellä hiihtokeskuksia on auki kymmenen, ja tulevana viikonloppuna olisi tarkoitus avata lisää keskuksia.

Ruka avasi rinteensä jo 10. lokakuuta, jolloin laskettelijoille oli käytössä yksi rinne. Ruka käytti uudenlaista tekniikkaa lumettamisessa. Ruka nimittäin varastoi viime talven lumet säilöön ja se ansiosta keskus saatiin avattua.

Myös hiihtolatuja on jo avattu

Vihti Ski Centerissä on avattu jo hiihtolatu. Laskettelukeskusta Vihdissä ei ole vielä avattu, mutta suunnitteilla olisi avata se tiistaina.

Vihdin lisäksi latuja on avattu myös Vuokatissa, Pyhällä, Rukalla, Ounasvaarassa, Oloksella, Levillä ja Laajis Laajavuoressa. Näissä paikoissa voi myös lasketella.

Ensi viikonloppuna suunnitelmissa olisi avata moni muukin laskettelukeskus. Messilässä, Sappeella, MeriTeijossa, Peuramaalla ja Kokonniemessä on tavoitteena avata muutama rinne. Myös Kasurilassa ollaan aloittamassa laskettelukautta.

Himos tavoittelee 19. marraskuuta.

Lisää rinteitäkin olisi tarkoitus availla. Talmassa, joka ensimmäisten joukossa avasi jo rinnekauden, avattaisiin lisää rinteitä harjoittelurinteen lisäksi. Myös Solvalla-Swinghill avaa päärinteensä viikonloppuna.

Jutun on kirjoittanut MTV Uutisten tet-harjoittelija Olivia Puikkonen

1:49

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.