Mainos

Kiinteistömaailma: Osaa asuinalueita uhkaa slummiutuminen

Kiinteistövälitysketju Kiinteistömaailman mukaan asuinalueiden välillä on olemassa eriarvoistumisen vaara, ja osaa asuinalueita uhkaa jo slummiutuminen. 

Kiinteistömaailma arvioi data-analyysiinsä perustuen, että hyvätuloisten määrän kasvaessa tyytyväisyys asuinalueilla kasvaa. Pienituloisten määrän vaikutus asuinalueiden asukastyytyväisyyteen puolestaan jakaa Suomen kaupungit kahtia.  

Kiinteistömaailman toimitusjohtajan Erkki Heikkisen mukaan osassa kaupunkeja kaupunginosat ovat tasavertaisia keskenään, eikä pienituloisten määrällä eri asuinalueilla ole vaikutusta asukastyytyväisyyteen.  

– Toisella puolella taas on kaupunkeja, joissa on eriarvoistumisen vaara, ja joissain kaupunginosissa jopa slummiutumisen uhka, arvioi Heikkinen.   

Kiinteistömaailman mukaan esimerkiksi Helsingissä, Espoossa ja Tampereella pienituloisten määrällä ei ole merkitystä asuinalueiden asukastyytyväisyyteen, kun taas esimerkiksi Vantaalla, Jyväskylässä ja Rovaniemellä pienituloisten määrän kasvaessa asuinalueella asukastyytyväisyys laskee.   

Heikkinen arvioi, että esimerkiksi Helsingissä on onnistuttu asuinalueiden suunnittelussa. Asuinalueille on rakennettu erityyppisiä asuntoja, ja näin asukasrakenne on monipuolinen.   

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.