Mainos

Kiinteistöliitto: Uusi asunto-osakeyhtiölaki voi johtaa rahastukseen

Uusi asunto-osakeyhtiölaki on houkutellut taloyhtiöille palveluja tuottavia yrityksiä kasvattamaan omaa liikevoittoaan. Taloyhtiöiden kannattaa puuttua asiattomaan laskutukseen ajoissa.

Uusi asunto-osakeyhtiölaki on houkutellut taloyhtiöille palveluja tuottavia yrityksiä kasvattamaan omaa liikevoittoaan. Tähän auttaa kilpailuttaminen ja tarvittaessa isännöitsijän vaihtaminen.

Remontit on pitänyt aina valvoa, osakkaiden ilmoittaa niistä ja isännöitsijöiden ottaa ilmoitukset vastaan. Se, että uusi laki vaatii tekemään ne kirjallisesti ja pitämään huoneistokohtaista rekisteriä, ei saa johtaa ylilaskutukseen.

Kiinteistöliitto pelkää, että jos rekisteröinti-, selvitys- ja valvontakustannukset nousevat kohtuuttomiksi, osakkaat jättävät ilmoittamatta remonteistaan taloyhtiöille.

Osakkaiden tärkein vaikuttamiskeino on valita yhtiökokouksessa sellainen hallitus, jolla on kykyä ja halua huolellisesti toimien edistää taloyhtiön etua eli kaikkien osakkaiden yhteistä etua, ei yksittäisten osakkaiden henkilökohtaisia etuja.

Kysymys: Onko sinulla ollut hankaluuksia isännöitsijätoimiston kanssa uuden lain myötä?

Kuvat: Futureimagebank

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.