Kiinnostaako vihdoin käynnistyvä Veikkausliiga? Saatat törmätä yllätykseen lippukaupassa

4:19
Urheilusuora: Petri Pasanen ja Timo Innanen esittelivät Veikkausliigan kolme kiinnostavinta joukkuetta.

Koronaviruspandemian häiritsemä jalkapallon Veikkausliiga-kausi pääsee käyntiin keskiviikkona 1. heinäkuuta. Poikkeusolot vaikuttavat myös seurojen lipunmyyntiin, ja kausikorttilaiset ovat etulyöntiasemassa.  

Suomen hallituksen 11. kesäkuuta tekemä linjaus koronarajoitteista otettiin ilolla vastaan urheiluseuroissa, sillä se mahdollistaa katsomoiden jakamisen useampaan alle 500 hengen lohkoon.

Esimerkiksi Veikkausliiga-seurat ovat joutunut laskemaan yleisökapasiteettejaan uusiksi, ja MTV Urheilu selvitti viime viikolla paikkakuntakohtaiset katsojamäärät, joissa uudet rajoitteet on huomioitu.

Kun pääsylippuja on tarjolla normaalia vähemmän, kausikortin lunastajilla on etu yksittäisten lippujen ostajiin. Seuran kausikortti ei käy sellaisenaan pääsylipuksi, vaan jokaisen kausikorttilaisen on lunastettava ottelukohtainen pääsylippunsa lippukaupassa.

Jossain vaiheessa lipunmyynti aukeaa myös yksittäisiä lippuja havitteleville, jos tikettejä on jäljellä kausikorttilaisten lunastusten jäljiltä. 

Näissä käytännöissä on eroja seurojen välillä, ja monet seurat myyvät lippujaan vain ennakkoon, osa myös portilta. Esimerkiksi HJK avaa ensimmäisen kotiottelunsa, keskiviikkona 8. heinäkuuta pelattavan FC Haka -matsin, yksittäislipunmyynnin 6. heinäkuuta. Kausikortilla lippuja on voinut lunastaa jo eilisestä lähtien.  

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Tarkemmat ohjeet kausikorttilippujen lunastamiseen, yksittäisten lippujen ostamiseen ja järjestelyihin ottelutapahtumissa löytyvät seurojen verkkosivuilta.  

Miesten Superpesis starttaa torstaina

Torstaina käynnistyvän miesten Superpesiksen lipunmyynnissä yksittäisten lippujen saanti tuntuisi olevan helpompaa kuin Veikkausliigassa. 

Esimerkiksi puolustava mestari Joensuu Maila on ilmoittanut uudeksi yleisökapasiteetikseen 2 100 henkeä, ja yksittäislippujen myynti kaikkiin heinäkuun kotiotteluihin on täydessä vauhdissa. 

Kausikorttimyynnissä on seurakohtaisia eroja, ja esimerkiksi Sotkamon Jymy ilmoittaa verkkosivuillaan, ettei se myy enää kausikortteja tai lippupaketteja kaudelle 2020. Osa seuroista hoitaa lipunmyyntinsä täysin ennakkoon, osa myy pilettejä myös stadionilla.  

Myös Superpesis-otteluiden lipunmyynnistä on tarkemmat ohjeet seurojen verkkosivuilla. 

2:17
Seinäjoen JymyJussit haastajana Superpesis-kauteen Henri Puputin johdolla – "Välieräpaikasta taistellaan."

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja