Kiinalaisturistien määrät kovimmassa kasvussa – mitä voisimme tarjota heille?

Kiinalaisturistien määrä kasvaa eniten Suomeen tulevien turistien keskuudessa.

Eniten Suomeen tulee edelleen turisteja Venäjältä, vaikka määrä on vähentynyt huomattavasti vuoden takaisesta.

Toiseksi eniten turisteja tulee Ruotsista ja kolmanneksi eniten Saksasta.

Visit Finlandin tutkimus- ja kehitysjohtaja Kristiina Hietasaari kertoo, että kiinalaiset saattavat viettää Helsingissä esimerkiksi vain muutamia tunteja osana Pohjoismaiden kiertuetta: siksi heille pitäisi pystyä tarjoamaan nopeasti ainutlaatuista nähtävää.

– He haluaisivat nähdä niitä must-nähtävyyksiä, mitä joka maassa pitää nähdä. Kun meillä ei niitä ole kovinkaan paljon, niin meidän pitäisi pystyä viemään heitä luontoon. Luonto on suurin piirtein se ainoa asia joulupukin lisäksi, minkä he täältä tuntevat.

Hietasaaren mukaan meidän pitäisi pystyä tarjoamaan vaivattomasti ja nopeasti pääsy upean luonnon pariin.

– Kun he tulevat laivalla tai lentokoneella Suomeen, niin tehtäisiin luonnon kokeminen mahdollisimman helpoksi. 

– On pohdittu, että lentokentältä olisi suora kuljetus Nuuksion kansallispuistoon ja tarjoaisimme hyvin organisoidun parin tunnin vierailun sinne. 

Kiinalaisturistien määrä on noussut tasaisesti useita vuosia. Se johtuu pääasiassa siitä, että Kiinassa yhä useampi kuuluu keskiluokkaan, jolla ylipäänsä on mahdollisuus matkustaa Eurooppaan.

– Suomihan ei ole se ensimmäinen kohde, kun tullaan Eurooppaan, vaan ensin mennään nämä Pariisit ja Lontoot ja Roomat ja muut. Me olemme sitten vasta siinä toisessa tai kolmannessa aallossa.

Lue myös:

    Uusimmat