Kiinalaisnaisten villitys leviää somessa: Kainalokarvakilpailu haastaa kauneusihanteet

Tuhannet kiinalaisnaiset ovat postanneet sosiaaliseen mediaan kuvia kainalokarvoistaan kilpailussa, jonka pyrkimyksenä on auttaa naisia hyväksymään kehonsa sellaisena kuin se on.

Kainalokarvojen paljastaminen on pahempaa kuin bussin alle jääminen. Näin naisasiakativisti Xiao Meili kuvailee kiinalaisnaisten asenteita kehon luonnollista karvoitusta kohtaan. Niinpä Xiao järjesti "Kainalokarvakilpailun", joka on innostanut jo tuhansia naisia postaamaan kuvia karvaisista kainaloistaan kiinalaiseen sosiaaliseen mediaan, Weiboon.

Xiaon tavoitteena on näyttää naiskehojen luonnollinen kauneus ja saada siten naiset hyväksymään kehonsa – karvoineen kaikkineen.

Vastaavia kilpailuja on järjestetty Kiinassa aiemminkin: jo viime kesänä uutisoitiin, miten jopa miljoonat naiset ovat innostuneet ottamaan itsestään kainalokarvaselfieitä.

Kilpailu on aikaansaanut keskustelua naisten karvoista. Jotkut kyselevät, miksi miehet voivat kulkea karvat hulmuten, kun toiset taas pitävät naisen karvaisia kainaloita merkkinä miehekkäästä luonteesta – ja siten myös tavallista suuremmista seksuaalisista haluista.

Kilpailun voittoon ei Xiaon mukaan riitä komein pöheikkö, vaan postauksen saama määrä somepöhinää. Voittajalle on luvassa tuotepalkintoja, joihin kuuluu muuun muassa kondomeja, vibraattoreita ja välineitä, joiden avulla naiset voivat pissata seisten.

Kainalokarvat ovat jonkinlainen tabu länsimaissakin, eikä karvaisia kainaloita juuri nähdä mediassa. Viime vuosina julkkikset Madonnasta  Cameron Diaziin ovat yrittäneet murtaa tabua, mutta kainaloiden karvatupsuja pidetään yhä vastenmielisinä  ja visusti katseilta piilossa.

Lähde Buzzfeed

Mitä mieltä itse olet – tuleeko kainalokarvat ajella?

Häiritsevätkö karvat, itsellä tai mulla ihmisillä? Nainen, poistatko kainalokarvasi? Entä mies: haittaavatko sinua kainalokarvat naisella?

Lue myös:

    Uusimmat