Mainos

Kiinalaisjätti mukaan Kuopion sellutehdashankkeeseen

Finnpulpin suunnitteleman sellutehtaan perussuunnittelu on käynnistynyt. Tehdas on tarkoitus rakentaa Kuopion Sorsasaloon.

Yhtiön yhdeksi omistajaksi on tullut Kiinan merkittävin pehmopaperivalmistaja Hengan International, tiedottaa Finnpulp. Yhtiön Finnpulpiin tekemä 11,7 miljoonan euron sijoitus oikeuttaa 36,5 prosenttiin osakekannasta. Tulevaisuudessa kiinalaisyhtiöllä on mahdollisuus kasvattaa osuuttaan aina 49 prosenttiin asti.

Finnpulpin mukaan Hong Kongin pörssissä noteeratun Henganin osuus maan kasvavista pehmopaperimarkkinoista on noin 20 prosenttia. Samanaikaisesti Henganin osakkaaksi tulon kanssa aikaisemmat omistajat MTK ja Grizzly Hill Capital ovat kasvattaneet sijoituksiaan yhtiöön. Molempien osuus yhtiöstä on nyt 11,5 prosenttia.

Finnpulpin mukaan maailman suurimman pelkästään havupuun käyttöön perustuvan biotuotetehtaan perussuunnittelu kestää noin vuoden. Nyt aloitettava työ on esivaihe, jonka pohjalta yhtiön tavoitteena on tehdä lopullinen investointipäätös ensi vuoden ensimmäisellä puoliskolla. Samalla alkaisivat myös rakennustyöt tehdastontilla. Finnpulp toivoo ympäristöluvan vahvistumista kesään mennessä.

Kokonaisuudessaan 1,4 miljardin euron tehdasinvestoinnin työllisyysvaikutus hankevaiheessa on Finnpulpin mukaan 5 700 henkilötyövuotta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.