Kiinalaisjätti ei horjunut: Huawei kasvatti liikevaihtoaan 23 prosenttia – suurimmat vaikeudet ovat kuitenkin vasta tulossa

Kiinalainen mobiililaite- ja verkkovalmistaja Huawei kasvatti liikevaihtoaan tammi-kesäkuussa 23 prosenttia 401 miljardiin juaniin (52 miljardiin euroon). Nettovoitto oli 8,7 prosenttia liikevaihdosta.

Huawei onnistui kasvattamaan liikevaihtoaan, vaikka Yhdysvallat on painostanut liittolaisiaan ympäri maailmaa luopumaan yhtiön verkoista väitettyjen tietoturvaongelmien vuoksi.

Huawein hallituksen puheenjohtajan Liang Huan mukaan Yhdysvaltain toimet ovat aiheuttaneet joitakin häiriöitä, mutta ne ovat olleet hallittavissa.

Suurimmat vaikeudet ovat kuitenkin vasta tulossa. Yhdysvallat asetti Huawein tuotteet kiellettyjen listalle toukokuun puolivälissä, joten täydellä voimallaan ne vaikuttavat vasta kuluvalla vuosipuoliskolla.

Huawein älypuhelinten myynti nousi tammi-kesäkuussa 24 prosenttia verrattuna vuoden takaiseen. Toukokuusta kesäkuuhun myynti kuitenkin sakkasi 40 prosenttia.

Kiinalaisyhtiö on maailman toiseksi suurin matkapuhelinvalmistaja korealaisen Samsungin jälkeen. Verkkovalmistajana yhtiö on maailman suurin. 

Lue myös:

    Uusimmat