Mainos

Antti Rinteen Nato-puheisiin MTV:llä reagoi Kiinakin – nyt vastasi presidentti Niinistö: Trumpin presidenttiys ei ole heikentänyt Suomen mahdollisuuksia päästä Natoon

11:35
Pääministeritentin jälkilöylyissä Antti Rinne ja Petteri Orpo

Presidentti Sauli Niinistön mielestä on äärettömän tärkeää, että Suomi pitää edelleen kiinni mahdollisuudesta hakea sotilasliitto Naton jäsenyyttä.

– Ei siinä suhteessa minusta maailma ole mitenkään muuttunut, että meidän pitäisi uudelleen harkita sitä, että jätämmekö me itsellemme tällaisen mahdollisuuden. Kyllä meidän minun mielestäni pitää jättää, Niinistö kommentoi eduskunnassa keskiviikkona.

Eduskuntavaalien alla on jälleen virinnyt keskustelua Nato-jäsenyyden hakemisesta.

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne sanoi MTV:llä viime viikolla, ettei ole vakuuttunut siitä, hyväksyttäisiinkö Suomea edes mukaan Natoon nykytilanteessa. Rinne viittasi kommentillaan Yhdysvaltojen presidentin Donald Trumpin tuomaan epävarmuuteen kansainvälisessä politiikassa.

Rinteen Nato-kanta herätti kansainvälistäkin huomiota, sillä siihen tarttui Kiinan valtiollinen uutistoimisto Xinhua. Nato-keskusteluun palattiin myös tällä viikolla Helsingin Sanomien puheenjohtajatentissä.

Presidentti Niinistöltä kysyttiin arviota, onko Trump todella muuttanut tilannetta Suomen kannalta.

– Ei ainakaan minulle ole tullut mitään sellaista indikaattoria, Niinistö vastasi.

– Hän (Trump) on varmasti aiheuttanut tällä kahden prosentin vaatimuksellaan hieman kulmien korottelua, mutta toisaalta jos tarkkaan ajatellaan, niin niinhän ne ovat Natossa sopineet, että kaksi prosenttia jokainen käyttää. Joku voisi sanoa, että ei se nyt niin perin merkillistä ole vaatia, että tehdäänpä niin kuin on sovittu.

Trump on vaatinut kaikkia Nato-jäsenmaita kantamaan kortensa kekoon ja nostamaan puolustusmenot kahden prosentin tavoitteeseen bruttokansantuotteesta.

Niinistö ei aio keskustella Rinteen kanssa erikseen tämän Nato-lausunnoista.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja