Kiina kiehuu raivosta: Menestynyttä bisnesmiestä syytetään kammottavuuksista kasvattitytärtään kohtaan

8:23
Video: Netin hyväksikäyttäjistä tulvii vihjeitä järjestölle

Menestyneeseen liikemieheen kohdistuneet kammottavat väitteet ovat herättäneet laajaa huomiota Kiinassa.

Öljy-yhtiö Jereh Groupin sekä teknologiayhtiö ZTE:n johtajistoon kuuluvan miehen kasvattitytär väittää joutuneensa kasvatti-isänsä raiskaamaksi kolmen vuoden ajan. Asiasta kirjoittaa Sixth Tone -verkkojulkaisu.

Tytön äiti antoi tyttärensä liikemiehen kasvatettavaksi vuonna 2015 tytön ollessa 14-vuotias.

Tytön mukaan mies alkoi raiskata häntä heti ensimmäisen kuukauden jälkeen. Hän myös eväsi tytöltä koulunkäynnin ja esti häneltä kontaktit muiden ihmisten kanssa.

Tytön mukaan hän oli kertonut poliisille useaan otteeseen joutuneensa seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi, mutta asiaa ei tutkittu.

Vuonna 2019 tyttö yritti itsemurhaa. Hänet kuitenkin pelastettiin ja jälleen hän kertoi poliisille tilanteestaan. Hän mm. antoi todisteeksi kasvatti-isän hänestä ottamia alastonkuvia. Silti poliisi ei ryhtynyt tutkimaan syytöksiä.

Itsemurhayrityksen jälkeen tyttö pääsi jälleen äitinsä luo ja he palkkasivat itselleen lakimiehen edustajakseen. Erään todisteen mukaan liikemies oli yrittänyt saada itselleen myös muita kasvattilapsia.

Tytöllä on todettu mm. masennus vuosien kärsimyksen jälkeen. Lääkärintarkastuksessa tytöstä löydettiin useita fyysisiä vammoja.

Tapaus on nyt herättänyt suurta huomiota sosiaalisessa mediassa Kiinassa. Viranomaisten toiminta on herättänyt vahvaa kritiikkiä.

Jereh Groupin ja ZTE:n mukaan miehen työsopimuksia ei ole enää jatkettu. Mies on vapaautettu takuita vastaan ja hän odottaa oikeudenkäyntiä.   

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja