"Kiersi korttelin kuudesti ja luovutti" – suurkaupungin uudet parkkiruudut paljastivat autoilijoiden osaamattomuuden

Vältä kiemurtelu peilien kautta peruuttaessa 2:58
Katso myös: Miten autolla peruutetaan peilien kautta siten, ettei ajoneuvo kiemurtele puolelta toiselle? Katso ammattilaisen vinkit videolta!

Uusi pysäköintiratkaisu paljastaa autoilijat, jotka eivät hallitse peruuttamista. Kokeilu ei vaikuta sujuvan erityisen hyvin, vaikka ratkaisun ansiosta parkkipaikkojen määrä pilottikadulla lisääntyi tuntuvasti.

Woodland Hillsin naapurustossa Los Angelesissa on etsitty keinoa lisätä ruuhkaisen kauppakadun pysäköintipaikkojen vähyyteen. Tehty ratkaisu vaikuttaa paperilla varsin toimivalta, mutta käytännön kokemuksista ei voi sanoa samaa.

Ventura Boulevard -kadun varrella on tähän asti ollut tavanomaisia kadunvarsipaikkoja, mutta valtuuston päätöksellä paikat on muutettu vinoparkeiksi, jotta autoja mahtuu parkkiin enemmän. Mutta toisin kuin tavallisesti, näihin vinoruutuihin on tarkoitus peruuttaa, eli ne on maalattu eri suuntaan ajosuuntaan nähden kuin tavanomaisissa vinoparkeissa.

Los Angeles Timesin mukaan autoilijoilla on ollut kaikenlaisia vaikeuksia uuden pysäköintiratkaisun hahmottamisessa. Osa kuljettajista on saanut liikenteen pysähdyksiin yrittäessään peruuttaa uusiin ruutuihin. Toiset puolestaan yrittävät väkisin ajaa ruutuihin keula edellä aiheuttaen haittaa liikenteelle. Osa taas on jäänyt kiertämään korttelia ympäri miettiessään, miten autonsa saa ruutuun.

– Yksi tyttö näytti hyvin hämmentyneeltä autoaan pysäköidessä. Hän kiersi korttelin kuudesti, luovutti ja jatkoi matkaansa, LA Timesin haastattelema paikallinen yrittäjä kertoi.

Vaikka parkkipaikkojen määrä kasvoi muutoksen myötä 97:stä 121:een, eivät alueen asukkaat ja yrittäjät ole uusista ruuduista mielissään.

Katso kuva pysäköintiratkaisusta alta.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Lue myös:

    Uusimmat