Mainos

Kierrätyksen perusopas

Tavaroiden ja jätteen kierrätys säästää luonnonvaroja ja energiaa. Jätteen syntymiseen voi kiinnittää huomiota jo ostotilanteessa hankkimalla mahdollisimman vähän pakattuja tuotteita, suosimalla kierrätettäviä tai uudelleen täytettäviä pakkauksia sekä miettimällä hankinnan tarpeellisuutta. Kotona syntyvän jätteen kierrätys alkaa niiden lajittelusta, lajiteltu jäte on helppo viedä kierrätyspisteisiin.

Kierrätyksen 5 teesiä

1. Puhdas ja kuiva paperi viedään paperinkeräysastioihin, näitä löytyy lähes jokaisesta taloyhtiöstä ja kierrätyspisteestä.

2. Pantilliset lasipullot ja juomatölkit palautetaan kauppaan. Värillisille ja värittömille laseille on omat keräysastiansa, lasipulloista ja -purkeista on muistettava poistaa muovi- ja metallikorkit tai kannet.

3. Maatuva jäte, esimerkiksi ruoantähteet, viedään biojäteastiaan tai kompostiin.

4. Metallin keräyspisteitä on jonkin verran, kovin yleisiä ne eivät kuitenkaan ole. Metallinkeräykseen käy esimerkiksi säilykepurkit joista on poistettu paperi.

5. Nestekartongit, esimerkiksi maito- ja mehupurkit pestään ja kuivataan ennen kierrätysastiaan viemistä. Käytetyt kodinkoneet, huonekalut ja muut käytöstä poistetut ehjät ja hyväkuntoiset tavarat voi viedä kierrätyskeskukseen tai kirpputorille.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.