Kiekkopomosta paljastui jymyuutinen – SM-liigan linjalle täystyrmäys: "Tulkitsee väärin"

Liigaviikko: SaiPasta taas hämmästyttävä uutinen – miksi SM-liigan johto ei kommentoi mitään? 3:07
Liigaviikko: SaiPasta taas hämmästyttävä uutinen – miksi SM-liigan johto ei kommentoi mitään?

Jääkiekon SM-liigan johto on pysynyt hyvin vaitonaisena sen nykyisen urheilujohtajan Jussi Markkasen vuonna 2022 tekemästä raskaasta taloudellisesti virheestä työskennellessään SaiPan toimitusjohtajana. MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen hämmästelee linjaa. 

Iltalehti uutisoi keskiviikkona, että Markkanen neuvotteli vuonna 2022 yhteistyökumppanuudesta SaiPalle ulkomaalaisen tahon kanssa, mutta joutui huijatuksi. Markkanen kommentoi MTV Urheilulle keskiviikkona, että hän korvasi taloudelliset menetykset SaiPalle. 

Liiga-SaiPan hallituksen puheenjohtaja Jussi Okko kertoi tiedotteessa torstaina, ettei tapauksesta koitunut seuralle taloudellista vahinkoa ja että se on Liiga-SaiPan osalta loppuun käsitelty. 

Yksi hyvin kiinnostava aspekti tapauksessa on Markkasen asema SM-liigan urheilujohtajana. Pestiin oli paljon hakijoita, ja lopulta valinta osui Markkaseen viime toukokuussa. Entinen NHL-pelaaja ja SaiPan seurapomo aloitti työssä viime elokuussa. 

Markkanen kommentoi MTV Urheilulle, ettei SaiPa-virhe tullut esiin hänen hakiessaan paikkaa SM-liigan urheilujohtajana. 

– Tämä asia oli loppuun käsitelty siinä vaiheessa, kun oli varmistettu, että SaiPa ei joudu tässä maksumieheksi, Markkanen sanoi.

Ilmassa on kuitenkin paljon avoimia kysymyksiä, joita SM-liigan johdon odottaisi kommentoivan. Mitä se ajattelee Markkasen hyvin poikkeuksellisesta virheestä? Vaikuttaako se Markkasen nykyasemaan? Ja niin edelleen. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

MTV Urheilu yritti saada vastauksia SM-liigan toimitusjohtajaksi viime toukokuussa valitulta Mikko Pulkkiselta keskiviikon ja torstain aikana, mutta hän ei halunnut kommentoida. SM-liiga ei ole tiedottanut asiasta mitään. Petteri Sihvonen ihmetteli tätä Liigaviikko-ohjelmassa torstaina. 

– Jussi Markkasen tilanne on myös Liigan kysymys nyt. Markkanen valittiin kuitenkin Liigan urheilujohtajaksi. Odotan, että Liigaltakin tulee jotain, että mitä mieltä he ovat tästä mitä SaiPassa tapahtuu, kun turkkilaisiin oltiin yhteydessä, Sihvonen hämmästeli ja piti hiljaisuutta "todella yllättävänä". 

– Tämä jos mikä on Liigan kysymys tällä hetkellä. Liiga tulkitsee väärin, jos he ajattelevat, että se oli siellä SaiPa-menneisyydessä. Liiga on valinnut Markkasen urheilujohtajaksi, niin nyt Liigalla pitää olla joku kanta siihen. Tiesikö Liiga, että tällainen episodi on taustalla? Eikö tiennyt? Nyt tietää. Miten nyt suhtaudutaan?

Liigaviikon studioisäntä, MTV Urheilun toimituspäällikkö Teemu Niikko huomautti, että Liigalla olisi nyt mahdollisuus tukea erittäin tärkeään pestiin vastavalittua ja poikkeuksellisen erheen tehnyttä Markkasta.

Pulkkinen kommentoi asiaa lyhyesti Ylelle torstai. Hän korosti, että tapaus sattui Markkasen SaiPa-pestin aikana. 

– Hän on toiminut SM-liigassa erityisen hyvin, Pulkkinen totesi. 

Pääkuvan videolla Sihvosen ja Niikon kommentit tapauksesta. Liigaviikossa puntaroitiin myös sitä, että onko SaiPalla enää ulospääsyä nykyisestä tilanteestaan.

Lue myös:

    Uusimmat