Kialta urheilullinen Ceed GT Line -mallisto ja uusi kolmisylinterinen turbomoottori

Kia laajentaa Ceed-mallistoa uudella urheilullisella GT Line -varustetasolla. Samalla autoon esitellään uusi 1,0-litrainen kolmisylinterinen turbomoottori ja 7-vaihteinen kaksoiskytkinvaihteisto.

GT Line -varusteversion tunnistaa Ceedd GT:tä noudattelevista ulkoisista piirteistä. Varustelun myötä autosta löytyy Ice-Cube LED -päiväajovalot, voimakkaammin muotoillut puskurit, helmalevikkeet, kaksoispakoputkisto sekä uudet 17-tuumaiset vanteet. GT Line -varustetaso on saatavissa kaikkien kolmen korimallin yhteyteen.

Uuden varustetason lanseerauksen yhteydessä Kia esittelee myös ensimmäisen uuden sukupolven moottorinsa. Kyseessä on täysin uusi turboahdettu 1,0-litrainen ja kolmisylinterinen, 120 hevosvoimaa ja 172 newtonmetrin väännön tarjoava voimanlähde. Tämä T-GDI-moottori on varustettu polttoaineen suorasuihkutuksella ja painon ja tilan säästämiseksi turbo on integroitu pakosarjaan.

Myös cee´din 1,6-litraista CRDi-dieselmoottoria on päivitetty ja se tarjoaa nyt 133 hevosvoimaa sekä 285 Nm väännön. Parantuneiden suoritusarvojen lisäksi polttoaineenkulutuksen odotetaan laskevan.


Dieselmoottorin pariksi esitellään uudistuksen yhteydessä 7-portainen kaksoiskytkinautomaatti, joka korvaa mallistossa aikaisemmin olleen 6-portaisen perinteisen momentinmuuntimellisen automaattivaihteiston. Kaksoiskytkinvaihteisto kestää paremmin vääntöä, on vaihdoissa nopeampi ja parantaa auton polttoainetaloutta edeltävään automaattivaihteistoon verrattuna.

Ceed GT Line -mallit tulevat Euroopassa myyntiin kuluvan vuoden viimeisellä neljänneksellä. Sekä uusi moottori että uusi vaihteisto löytävät tiensä myöhemmin myös Kian muuhun mallistoon.

Lue myös:

    Uusimmat