Kialta urheilullinen Ceed GT Line -mallisto ja uusi kolmisylinterinen turbomoottori

Kia laajentaa Ceed-mallistoa uudella urheilullisella GT Line -varustetasolla. Samalla autoon esitellään uusi 1,0-litrainen kolmisylinterinen turbomoottori ja 7-vaihteinen kaksoiskytkinvaihteisto.

GT Line -varusteversion tunnistaa Ceedd GT:tä noudattelevista ulkoisista piirteistä. Varustelun myötä autosta löytyy Ice-Cube LED -päiväajovalot, voimakkaammin muotoillut puskurit, helmalevikkeet, kaksoispakoputkisto sekä uudet 17-tuumaiset vanteet. GT Line -varustetaso on saatavissa kaikkien kolmen korimallin yhteyteen.

Uuden varustetason lanseerauksen yhteydessä Kia esittelee myös ensimmäisen uuden sukupolven moottorinsa. Kyseessä on täysin uusi turboahdettu 1,0-litrainen ja kolmisylinterinen, 120 hevosvoimaa ja 172 newtonmetrin väännön tarjoava voimanlähde. Tämä T-GDI-moottori on varustettu polttoaineen suorasuihkutuksella ja painon ja tilan säästämiseksi turbo on integroitu pakosarjaan.

Myös cee´din 1,6-litraista CRDi-dieselmoottoria on päivitetty ja se tarjoaa nyt 133 hevosvoimaa sekä 285 Nm väännön. Parantuneiden suoritusarvojen lisäksi polttoaineenkulutuksen odotetaan laskevan.


Dieselmoottorin pariksi esitellään uudistuksen yhteydessä 7-portainen kaksoiskytkinautomaatti, joka korvaa mallistossa aikaisemmin olleen 6-portaisen perinteisen momentinmuuntimellisen automaattivaihteiston. Kaksoiskytkinvaihteisto kestää paremmin vääntöä, on vaihdoissa nopeampi ja parantaa auton polttoainetaloutta edeltävään automaattivaihteistoon verrattuna.

Ceed GT Line -mallit tulevat Euroopassa myyntiin kuluvan vuoden viimeisellä neljänneksellä. Sekä uusi moottori että uusi vaihteisto löytävät tiensä myöhemmin myös Kian muuhun mallistoon.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja