Kia julkaisi uuden suosikkimaasturin hinnat

Kia esitteli täysin uuden Sportagen Frankfurtin autonäyttelyssä. Euroopassa parhaiten myyvä Kia-malli lanseerataan Suomessa maaliskuussa.

Neljännen sukupolven Kia Sportagella on isot saappaat täytettävänään, sillä kyseessä on on Kian eniten myyty auto Euroopassa. Uusi Sportage on tunnistettavissa Kiaksi ensivilkaisulla tiger-nose-etusäleikön ansiosta. Valot ovat korkealla konepellin päällä ja taaksepäin nouseva vyötärölinja luo massiivisen vaikutelman. Tarjolla oleva GT Line -varustetaso tuo oman lisänsä ulkonäköön helmasarjojen muodossa.

Auto on kasvanut pituutta 40 milliä ja kokonaispituutta on nyt hieman vajaa 4,5 metriä. Myös akseliväli on kasvanut, mutta korkeus ja leveys ovat säilyneet ennallaan. Tavaratilaa uutuudessa on tarjolla 503 litraa.

Sisätilojen osalta valmistaja kertoo kiinnittäneensä paljon huomiota muotoiluun ja materiaalien laatuun. Kori on aiempaa huomattavasti jäykempi runsaamman suurlujuusterästen käytön ansiosta, mikä puolestaan lupaa hyvää ajettavuudelle. Tämän ohella auton mukavuuteen on panostettu sekä äänieristyksen että jousitusmukavuuden osalta.

Moottorivalikoimasta nousee esille uusi 1,6-litrainen turbobensa, joka on tuttu cee’d-mallin GT-versioista. Sportagen keulalle optimoituna moottori tarjoaa 177 hevosvoimaa ja 265 newtonmetriä vääntöä. Moottorin yhteyteen on tarjolla myös uusi 7-portainen DCT-kaksoiskytkinvaihteisto.

Täysin uuden Kia Sportagen hinnat alkavat 26 990 eurosta. Tarjolla on neljä varustetasoa: LX, EX, Business Premium ja GT Line. Uusina varusteina Sportageen tarjotaan muun muassa ilmastoituja istuimia, sähkötoimista takaluukkua ja automaattista pysäköintiavustinta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja