KHL:ssä loistanut Mikko Lehtonen valmis säkenöimään myös NHL:ssä, päävalmentajakin pitänyt näkemästään – "Hän on näyttänyt hyvältä"

Toronto Maple Leafsin suomalaispuolustaja Mikko Lehtonen valmistautuu parhaillaan ensimmäiseen NHL-kauteensa. Lehtonen haluaa pelata maailman parhaassa kiekkoliigassa omilla vahvuuksillaan.

Lehtosen upeat otteet KHL:ssä palkittiin viime keväänä, kun Toronto solmi suomalaispuolustajan kanssa yksivuotisen sopimuksen. Alkukaudella mahtavasti Jokerit-paidassa esiintynyt Lehtonen ei aio jarrutella Toronton kirkkaissa valoissa.

– Minun täytyy vain jatkaa pelaamista omilla vahvuuksillani, käyttää luisteluani, nopeita syöttöjäni ja maalille toimituksia. Noita asioita haluan tuoda myös tänne, Lehtonen summaa Toronto Sunin mukaan.

Euroopan kiekkokaukaloissa Lehtosen jälki on ollut tehokasta. 26-vuotias suomalaispuolustaja ei kuitenkaan pidä hyppyä kapeampaan kaukaloon mahdottomana.

– Peli on hieman nopeampaa, koska kaukalo on pienempi, eikä ole niin paljon aikaa. Minulle se ei ole iso juttu. Pelaajat ovat isoja täällä, mutta tämä on maailman paras liiga, joten niin sen pitää ollakin, Lehtonen toteaa.

Torontossa Lehtonen saanee oivallisen mahdollisuuden näyttää taitonsa. Harjoitusleirin ensimmäisinä päivinä Lehtonen on muodostanut pakkiparin kokeneen Zach Bogosianin kanssa. Toronton päävalmentaja Sheldon Keefe toteaa kuitenkin, että leveän ringin vuoksi taistelu pelipaikoista on kovaa.

– Hän on näyttänyt hyvältä tähän mennessä. Aiomme antaa hänelle kaikki mahdollisuudet sopeutua, Keefe sanoo.

– Meillä on leveä rinki, emmekä ole tehneet vielä mitään päätöksiä. Noiden kavereiden on annettava kaikkensa. Me rakastamme sisäistä kilpailua. Vaikka kausi onkin lyhyt, tarvitsemme muitakin kuin kärkikuusikkoa, Keefe jatkaa.

Lue myös:

    Uusimmat