Mainos

Kevytjuustojen maku paranee

Kevytjuustojen makuun ollaan saamassa kohennusta. Tuoreen suomalaistutkimuksen mukaan juustojen makua voidaan parantaa niiden maitohappobakteerikantoja kehittämällä.

Terhi Rantanen on väitöskirjatutkimuksessaan tutkinut maitohappobakteerien ominaisuuksia ja todennut, että bakteerikantoja kehittämällä juustoista voidaan kehittää entistä tasalaatuisempia, maukkaampia ja terveellisempiä. Hinta pysyisi silti kohtuullisena.

Kyselyjen mukaan monet vähärasvaiset juusot ovat kuluttajien mielestä mauttomia. Rantasen mukaan maitohappobakteereita kehittämällä kevytjuustojen kypsymisprosessi saadaan kuitenkin paremmin hallintaan ja maku paranee.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.