Mainos

Kevätjuhlien sää: Varaudu sateisiin – ”Kannattaa panostaa sisäjuhliin”

Sää on vaihtelevaa myös tällä viikolla. Tämän hetken ennusteen mukaan lauantaina kevätjuhla- ja lakkiaispäivänä kannattaa varautua sateisiin. Kesäistä lämpöaaltoa ei ole tälläkään viikolla näkyvissä.

Sää jatkuu epävakaisena. Viikon lämpimimmät päivät taitavat olla jo alkuviikolla, kun lämpötila saattaa etelässä olla aurinkoisilla alueilla paikoin lähes 20 astetta. Alkuviikolla sadekuuroja tulee lähinnä lännessä, Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa. Viikon edetessä matalapaineita kulkee Suomen yli tiheään tahtiin. Sateiden välissä aurinko kuitenkin pilkahtelee. Loppuviikolla maan etelä- ja keskiosassa lämpötilat ovat ylimmillään 15 asteen vaiheilla, sateessa alle 15 asteessa. Pohjoisessa ollaan 10 asteen tienoilla.

Lauantain kevätjuhlapäivällekin ennustetaan sateita. Niiden aikataulua ja paikkaa on kuitenkin vielä mahdotonta ennustaa.

– Tästä sadealueesta sadetta näyttäisi tulevan sekä lauantaina että sunnuntaina jossain päin Suomea. Valmistujaisjuhlia en lähtisi ulkojuhlien varaan rakentamaan, vaan panostaisin tällä kertaa sisäjuhliin, sillä sateita saattaa tulla ja sää ei ole kovin lämmintä. Lämpötilat ovat ylimmilläänkin maan etelä- ja keskiosassa 15 asteen tienoilla, pohjoisessa 10 asteen vaiheilla. Sateessa on viileämpää, toteaa MTV Uutisten meteorologi Miina Manninen.

Suomen itäpuolella Venäjällä mitataan viikon mittaan helteisiä lukemia. Suomi jää kuitenkin säärintamavyöhykkeen kylmälle puolelle. Islannin eteläpuolella on laaja matalapaine, joka kuljettaa meille kosteaa ja viileää ilmaa.

– Loppuviikolla sadealueita tulee lähes päivittäin. Keskiviikkona sateet näyttäisivät painottuvan pohjoiseen, torstaina sadekuuroja voi tulla missä päin maata tahansa ja perjantaina sadealue kulkee Suomen yli koilliseen. Tuuletkin voimistuvat, kun matalapaineet pommittavat Suomea, mutta myrskyä ei kuitenkaan tämän hetken ennusteissa ole.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Katso videolta viikon ennuste.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.