Mainos

Kevät itää sisustuksessa

Elämän tunnusväri vihreä värittää kevätkodin. Vihreä on noussut tulevan kevään trendiväriksi turkoosin, sinisen, keltaisen ja oranssin rinnalle. Syvä vihreä on elämän, energian ja kasvun väri, joka antaa iloista elinvoimaa.

Kevään merkkien seuraaminen luonnossa on mukavaa puuhaa. Puutarhakautta odotellessa kevätsesongin voi aloittaa raikkailla sisustustuotteilla, ruukkuviljelmillä ja kesäsuunnitelmilla. Kevät näkyy pienissä silmuissa, versoissa ja lehdissä.

Kevyt ja energinen vihreä

Monissa kulttuureissa vihreä on elämän tunnusväri. Vuodenajat tarjoavat mehukkaan väripaletin, josta voi etsiä vinkkejä omaan sisustukseen. Myös esimerkiksi laakeria ja mäntyä on kunnioitettu ikivihreytensä vuoksi.

Pentikin myymälöissä ympärivuotisen basic-valikoiman tuotteet saavat rinnalleen kausittain vaihtuvia mallistoja. Kevään uutuuksissa on näkyvissä skandinaavista raikkautta ja maalaisromantiikkaa. Raikkaita kuvioita täydentävät ruutu- ja raitakuosit. Herkät värit innostavat sisustamaan kodin lisäksi terassia ja mökkiä.

Yksinkertaiset mutta kauniit lyhdyt ovat näppäriä siirreltäviä sisustuselementtejä, jotka tuovat lisävaloa ja tunnelmaa kevätiltoihin. Tekstiilien ja lyhtyjen ohella Pentikin Suvi-kevätmallistoon kuuluu maljakoita ja astioita.

Puutarha kutsuu

Viherpeukalo odottaa jo malttamattomana puutarhakauden alkua. Aurinko lämmittää ja räystäältä tippuvat vesipisarat herättävät luonnon talviuniltaan. Lumien sulamista odotellessa iloa tuo yrttien ja maustekasvien kasvattaminen sisätiloissa.

Sipulikukista voi nauttia tekemällä asetelman ikkunalaudalle tai ruokapöydän keskipisteeksi. Pienet ruukut ja kylvölaatikot voi myöhemmin istuttaa kukkapenkkiin tai isompiin ruukkuihin. Iloa saa myös valmiista kukkakimpusta, jota voi täydentää koivun- ja pajunoksilla.

Sagaformin Hold-ruukussa tuoreet yrtit säilyvät kauniisti ja kätevästi. Kasteleminen onnistuu ruukun kulmassa olevan kasteluaukon kautta. Tuotteen on suunnitellut Pascal Charmol.

Lääkettä kevätkaipaukseen

Pääsiäinen on usein taitekohta, joka johdattaa kodin sisustuksen kesään. Talven aikana piiloutuneet villakoirat saavat kyytiä, verhot vaihdetaan kevyempiin ja samalla tekee mieli kokeilla uusia sävyjä.

Kevään kukat ilahduttavat myös huonekaluissa. Laatuhuonekaluja valmistavan Kaanin Esko Niinikorven suunnittelemassa Mobile-tuolissa muotoiluun ja istuinmukavuuteen on kiinnitetty erityistä huomiota. Runkojen pintakäsittelyksi voi valita kiiltävän valkoisen, alumiinivärin tai kiiltävän kromauksen. Myös tuolien huppuverhoilun voi vaihtaa toiseen väriin.

Valloittavan elämäniloisia tekstiilejä, astioita ja paperitavaroita tarjoilee puolestaan Pip Home. Sen tavoitteena on tuoda sisustukseen laadukkaita tuotteita kohtuullisella hinnalla – itselle tai lahjaksi. Erilaisia kuoseja ja tyylejä voi yhdistellä vapaasti.

Käsityöharrastajat etsivät tilkkuja, pitsejä ja jäännöspaloja loihtiakseen niistä suloisia peittoja ja tyynyjä. Mummolan pitsiliinat kierrätetään ja muokataan uusiin käyttötarkoituksiin. Itsetehtyä tunnelmaa löytyy myös valmiissa tekstiileissä, joissa on pilkkuja, kukkia ja kirjontaa.

Juhlakausi alkaa

Kevät ja kesä ovat juhlien aikaa, ja iloisiin tapahtumiin täytyy löytää sopivat lahjat. On lakkiaisia, rippijuhlia, syntymäpäiviä, juhannusjuhlia, häitä ja puutarhajuhlia. Hyvä lahja piristää arkea ja kestää aikaa.

Oivaksi lahjaksi ja myös juhlakäyttöön soveltuvat pöydän kattamiseen erikoistuneen Villeroy & Bochin tuotteet. Niiden avulla kattauksen voi tehdä tilanteen mukaisesti: romanttisella, elegantilla tai trendikkäällä tavalla. Valikoimia edustavat Country-, Classic- ja Metropolitan-kokoelmat, joihin löytyvät myös sopivat lasit ja aterimet. Toivesarjaa voi kerätä ja täydentää myös vähitellen.

Kevät puhkeaa talven jälkeen kukkaan hempeän sävyisinä pilkahduksina. Villeroy & Bochin My Garden -astiaston pääväreinä ovat valkoinen, keltainen ja sininen. Tyypillisen Country-kokoelman tuotteessa puutarhan kukat antavat astiastolle herkän ja keväisen ilmeen.

Old Luxembourg -astiastossa on ajatonta kauneutta. Alkuperäinen malli on 1700-luvulta, ja nykyisessä muodossaan se on ollut tuotannossa jo 40 vuoden ajan.. Klassikkoastiastoa täydentävät erilaiset lisäosat, kuten neliölautaset.

Villeroy & Bochin tuotteita myyvillä tavarataloilla ja erikoisliikkeillä on tavallisesti myös häälahjalistapalvelu. Näin morsiuspari voi toivoa unelmiensa astiaston, siihen sopivan lasiston sekä aterimet. Yhtenäinen kattaus luo viimeistellyn tunnelman aterialle, joka tarjoaa nautintoa vatsalle ja silmälle tulevissa juhlissa.

Teksti: Marianne Nygård / Mediafocus

Kuvat: Pentik, Finnish Design Shop, Tradizzo (Pip Home), Kaani Oy, Laurentia (Villeroy & Boch)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.