Keväinen piknik kutsuu

Kevätaurinko houkuttelee piknikille! Eväsretken onnistumisen kannalta tärkeimmät asiat ovat piknikkorin sisältö, aurinkoinen ilma ja hyvä seura. Pakkaa koriin Sara La Fountainin suussa sulavia herkkuja ja suuntaa hyvässä seurassa piknikille.

Mitä mukaan piknikille?

Eväskorin lisäksi piknikille tulisi ottaa mukaan isoja vilttejä tai peittoja, lisämukavuutta saadaan tyynyillä ja peitteillä. Piknikille voi ottaa mukaan myös erilaisia retkituoleja ja pöytiä, jolloin istuminen ja ruokailu luonnistuvat vielä mukavammin. Muita lisävarusteita ovat esimerkiksi pallogrillit, keittolevyt ja muut ruoanlaittovälineet.

Pesto-perunasalaatti

400 g perunoita keitettynä, kuorittuna ja viipaloituna
3 rkl majoneesia
1 rkl pestoa
loraus kermaa (Ingman)
1 dl herneitä, sulatettuna
mustapippuria
suolaa

Ensimmäiseksi tee kastike: Sekoita kulhossa 4rkl majoneesia, 1rkl pestoa, loraus kermaa ja 1dl sulatettuja pakaste herneitä. Lisää valmis kastike perunaviipaleiden joukkoon. Lopuksi mausta perunasalaattia hieman mustapippurilla ja suolalla.

Melonisalaatti

1 cantaloupemeloni, palloraudalla palloiksi kaiverrettuna
200 g minimozzarellapalloja
60 g serranokinkkua, leikattuna suikaleiksi
1 rkl balsamico-viinietikkaa
3 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
1/2 nippua mintunlehtiä

Laita isohkoon kulhoon melonipallot, mozzarellapallot ja pieneksi leikattu serranokinkku. Seuraavaksi tee kastike: sekoita erillisessä kulhossa balsamico-viinietikka, oliiviöljy, suola ja mustapippuri.

Kaada valmis kastike salaattiainesten joukkoon ja sekoita. Lopuksi koristele melonisalaatti mintunlehdillä.

Espanjalaiset tonnikalatapakset

2 purkkia tonnikalaa öljyssä
4 rkl majoneesia
2 rkl chilikastiketta
3 rkl punasipulia, silputtuna
2 rkl minikapriksia
mustapippuria
suolaa
40 g chorizomakkaraa, ohuiksi suikaleiksi leikattuna
4 viipaletta maalaisleipää
oliiviöljyä
2 kpl valkosipulinkynttä

Laita tonnikala, majoneesi, chilikastike, punasipuli ja kaprikset kulhoon. Sekoita massa tasaiseksi ja mausta hieman suolalla ja pippurilla.

Ruskista leipäviipaleita tilkassa oliiviöljyä paistinpannulla. Hiero leipäviipaleita halkaistulla valkosipulin kynnellä, jotta ne saavat hieman valkosipulin makua.

Lisää tonnikalatäytettä leipäpalojen päälle ja koristele leivät suikaloidulla chorizomakkaralla.

Suloiset mansikkakakkuset

150 g huoneenlämpöistä voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
200 g kermaviiliä
1 tl vanilja-aromia
1 tl kardemummaa
3,5 dl jauhoja
1 tl leivinjauhoja
ripaus ruokasoodaa
1 rasia mansikoita
50 g voita
1 dl ruokosokeria
loraus grenadinia

Laita kulhoon 150 g huoneenlämpöistä voita ja lisää joukkoon 2 dl sokeria. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi massaksi. Lisää kaksi munaa ja sekoita hyvin. Lisää joukkoon 1tl vanilja-aromia ja 1purkki kermaviiliä, sekoita aineet tasaiseksi.

Seuraavaksi lisää kuivat aineet: 3,5 dl jauhoja, 1tl leivinjauhoja, ripaus ruokasoodaa ja 1tl kardemummaa. Sekoita aineet hyvin keskenään.

Voitele metallimuotit voilla ja lisää jokaisen muotin pohjalle pieni loraus grenadiinisiirappia sekä 1/2 rkl tummaa sokeria. Laita niiden päälle mansikkaviipaleita niin, että metallivuoan pohja täyttyy. Täytä loput muotista taikinalla ja laita muotit uniin 180 asteeseen, noin 30 minuutiksi.

Kun mansikkakakkuset on otettu uunista, anna niiden jäähtyä noin 20 minuuttia. Käännä muotti ylösalaisin niin, että siitä tulee kaunis leivos. Tarjoile mansikkaleivos vaniljajäätelön kera.

MTV3

Lue myös:

    Uusimmat