Julkaistu 12.05.2010 14:30(Päivitetty 12.05.2010 15:59)
Kevätaurinko houkuttelee piknikille! Eväsretken onnistumisen kannalta tärkeimmät asiat ovat piknikkorin sisältö, aurinkoinen ilma ja hyvä seura. Pakkaa koriin Sara La Fountainin suussa sulavia herkkuja ja suuntaa hyvässä seurassa piknikille.
Eväskorin lisäksi piknikille tulisi ottaa mukaan isoja vilttejä tai peittoja, lisämukavuutta saadaan tyynyillä ja peitteillä. Piknikille voi ottaa mukaan myös erilaisia retkituoleja ja pöytiä, jolloin istuminen ja ruokailu luonnistuvat vielä mukavammin. Muita lisävarusteita ovat esimerkiksi pallogrillit, keittolevyt ja muut ruoanlaittovälineet.
Pesto-perunasalaatti
Pesto-perunasalaatti ja melonisalaatti on helppo pakata mukaan.
Ensimmäiseksi tee kastike: Sekoita kulhossa 4rkl majoneesia, 1rkl pestoa, loraus kermaa ja 1dl sulatettuja pakaste herneitä. Lisää valmis kastike perunaviipaleiden joukkoon. Lopuksi mausta perunasalaattia hieman mustapippurilla ja suolalla.
Laita isohkoon kulhoon melonipallot, mozzarellapallot ja pieneksi leikattu serranokinkku. Seuraavaksi tee kastike: sekoita erillisessä kulhossa balsamico-viinietikka, oliiviöljy, suola ja mustapippuri.
Kaada valmis kastike salaattiainesten joukkoon ja sekoita. Lopuksi koristele melonisalaatti mintunlehdillä.
Laita tonnikala, majoneesi, chilikastike, punasipuli ja kaprikset kulhoon. Sekoita massa tasaiseksi ja mausta hieman suolalla ja pippurilla.
Ruskista leipäviipaleita tilkassa oliiviöljyä paistinpannulla. Hiero leipäviipaleita halkaistulla valkosipulin kynnellä, jotta ne saavat hieman valkosipulin makua.
Lisää tonnikalatäytettä leipäpalojen päälle ja koristele leivät suikaloidulla chorizomakkaralla.
Laita kulhoon 150 g huoneenlämpöistä voita ja lisää joukkoon 2 dl sokeria. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi massaksi. Lisää kaksi munaa ja sekoita hyvin. Lisää joukkoon 1tl vanilja-aromia ja 1purkki kermaviiliä, sekoita aineet tasaiseksi.
Seuraavaksi lisää kuivat aineet: 3,5 dl jauhoja, 1tl leivinjauhoja, ripaus ruokasoodaa ja 1tl kardemummaa. Sekoita aineet hyvin keskenään.
Voitele metallimuotit voilla ja lisää jokaisen muotin pohjalle pieni loraus grenadiinisiirappia sekä 1/2 rkl tummaa sokeria. Laita niiden päälle mansikkaviipaleita niin, että metallivuoan pohja täyttyy. Täytä loput muotista taikinalla ja laita muotit uniin 180 asteeseen, noin 30 minuutiksi.
Kun mansikkakakkuset on otettu uunista, anna niiden jäähtyä noin 20 minuuttia. Käännä muotti ylösalaisin niin, että siitä tulee kaunis leivos. Tarjoile mansikkaleivos vaniljajäätelön kera.