Kevään uudet muumimukit: Mymmelin äiti ja primadonnan hevonen

Muumimukeista on tullut monen innokkaan keräilijän ja keittiön sisustajan suosikkisarja. Tänä keväänä mukeissa esittäytyvät uudet sivuhahmot: Mymmelin äiti ja primadonna.

Tove Slotten päämäärä Arabian muumiesineitä suunnitellessa on aloittaa aina Tove Janssonin alkuperäisestä piirroksesta, joskus myös Lars Janssonin. Hän ei käytä animaatiohahmoja tai hahmoja kirjoista tai lehdistä, joita ovat tehneet muut taiteilijat kuin Jansson.

– Kun aloitan uuden muumikoristeen suunnittelun, tunnen yhä olevani kuin pikkutyttö karkkikaupassa. "Nyt minulla on taas lupa lukea nuo mahtavat kirjat ja lehdet ja ammentaa niistä aiheita mukeihin, lautasiin, pakkauksiin tai mihin tahansa. Kuvia, joista valita on kokonainen valtameri. Mitä valitsisin tällä kertaa?”, ajattelen, kertoo Tove inspiraation lähteestään.

Tove on valinnut kevään 2012 mukeihin uusia sivuhahmoja – Mymmelin äiti esittäytyy suuren lapsikatraansa kera ja sirkusprimadonnan hevonen on päässyt Muumi-kesämukin pääosaan itse primadonnan sijaan. Sivuhahmot usein haastavat muumeja sopeutumaan uusiin tilanteisiin ja toisaalta myös joskus yllyttävät muumeja yltiöpäisiin kokeiluihin.

Lue myös:

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja