Mainos

Kevään ensimmäinen haarapääsky tuli Suomeen

Lintujen kevätmuutto on viimeksi kuluneen viikon aikana edistynyt nopeasti. Kevään ensimmäinen haarapääsky havaittiin eilen Kymenlaakson Ruotsinpyhtäällä, kertoo lintuharrastajien järjestö BirdLife.

-Vielä viikko sitten kevätmuutto oli pari viikkoa myöhässä, mutta nyt linnut ovat jonkin verran ottaneet kiinni. Vesilinnut ovat kuitenkin vielä viikon tai puolitoista myöhässä tavallisesta kevätmuuttoajastaan, kertoo järjestön aktiivijäseniin kuuluva Osmo Ruottinen.
-Myöhäisyyden taustalla on se, että yöt ovat tänä keväänä olleet todella kylmiä, arvioi Ruottinen.

Viime sunnuntai oli lintuharrastajien havaintojen mukaan kuluvan kevään tähän mennessä vilkkain muuttopäivä. Torstain ja sunnuntain välillä Suomeen saapui satojatuhansia muuttolintuja. Runsaimmin muuttajien joukossa oli peippoja, jotka levittäytyvät parhaillaan Keski- ja Pohjois-Suomeen. Kurkia saapui Suomeen lukuisasti torstaina, rastaiden pääjoukot ovat muuttaneet ja västäräkit ovat yleistymässä monilla paikkakunnilla. Isoista linnuista viikonlopun aikana saapui etenkin varpushaukkoja, Lappiin suuntaavia piekanoja ja muita haukkalajeja.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja