Mainos

Keskustan Kontiola: Jaoin KMS:n rahaa

Keskustan kehittämispäällikkö Lasse Kontiola on tunnustanut olleensa avainasemassa, kun Kehittyvien maakuntien Suomi -yhdistyksen rahaa jaettiin keskustan ehdokkaiden vaalityöhön. Hän kertoo asiasta itse tiedotusvälineille lähettämässään selvityksessä.

Kontiola sanoo myös, että hän avusti Kehittyvien maakuntien Suomi -yhdistyksen perustamista teknisissä asioissa.

Kontiola on myös toiminut yhteishenkilönä rekisteröintiasiassa sekä hoitanut yhdistyksen pankkiasiointia aivan sen perustamisvaiheessa.

Puoluejohto ei Kontiolan mukaan ollut tietoinen kehittämispäällikkönsä tilinkäyttöoikeuksista yhdistyksessä. Kontiola kirjoittaa harkintakykynsä pettäneen ja hän pahoittelee tapahtunutta.

Julkisuudessa on aiemmin kerrottu Kontiolan olleen paikalla, kun yhdistystä perustettiin keskustan puoluesihteerin Jarmo Korhosen työhuoneessa. Kohuttu yhdistys on jakanut rahaa vaalikampanjointiin lukuisille kansanedustajille.

Vanhanen pitää käännettä "Epämiellyttävänä yllätyksenä"

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) kommentoi jupakan uutta käännettä YLE-uutisille Aasian-matkallaan.

Vanhasen mielstä on hyvä, että Kontiola on kertonut suhteistaan Kehittyvien Maakuntien Suomi -yhdistykseen. Vanhasen mukaan tämä oli "epämiellyttävä yllätys" ja Kontiola on käyttänyt työaikaansa väärin, mutta se ei vaikuta Kontiolan asemaan.

------

Lasse Kontiolan lähettämä sähköposti sellaisenaan:

Hei,

Olen tänään lähettänyt oheisen selvityspyynnön puheenjohtaja Matti Vanhaselle ja puoluesihteeri Jarmo Korhoselle. Tämä tiedoksenne.

Lasse Kontiola

5.6.2008

Puheenjohtaja Matti Vanhaselle

Puoluesihteeri Jarmo Korhoselle

NÖYRÄ ANTEEKSIPYYNTÖ

Koen tarpeelliseksi tarkentaa julkisuudessa esiintyneitä seikkoja roolistani Kehittyvien maakuntien Suomi ry:n perustamisvaiheessa ja sen myöhemmässä toiminnassa. Tämä on selvitys toiminnastani, jonka puheenjohtaja Matti Vanhanen ja puoluesihteeri Jarmo Korhonen ovat minulta edellyttäneet. Haluan samalla esittää nöyrimmän anteeksipyyntöni työnantajalleni Suomen Keskusta rp:lle.

Olen antanut teknisen avun työnantajani pyynnöstä yhdistyksen sääntöjen laatimiseen ja perusilmoituksen tekemiseen yhdistysrekisteriin. Olen toiminut yhteyshenkilönä yhdistysrekisterin perusilmoituksen mukaisesti, jonka tehtävänä on ollut hoitaa rekisteröintiasia yhdistyksen puolesta.

KMS ry:n puheenjohtaja Pekka Lind on pyytänyt allekirjoittaneelta tammikuussa yhdistyksen rekisteröinnin lisäksi vielä apua yhdistyksen pankkitilin avaamiseen tammikuussa 2007. Tämä ei kuulunut alkuperäiseen toimeksiantoon, mutta suostuin hoitamaan tehtävän.

KMS ry:n hallitus oli kokouksessaan 16.1.2007 valinnut allekirjoittaneen taloudenhoitajaksi. Tähän tehtävään en suostunut ja pyysin tehtävästä eroa välittömästi ilmoittaen asiasta puheenjohtaja Pekka Lindille. Samassa kokouksessa hallitus oli valtuuttanut allekirjoittaneen avaamaan pankkitilin ja samalla myöntänyt tilinkäyttöoikeudet allekirjoittaneelle.

Suoritin pankkitilin avaamisen samana päivänä kun yhdistys hyväksyttiin yhdistysrekisteriin eli 18.1.2007. Kyseisenä päivänä suoritin puheenjohtaja Pekka Lindin pyynnöstä, hänen ohjeidensa mukaisesti vielä kymmenen maksuliikennetapahtumaa pankissa. Tämän jälkeen toimitin kaikki yhdistyksen pankkiasioita koskevat asiakirjat KMS ry:n puheenjohtaja Pekka Lindille, enkä osallistunut sen jälkeen rahaliikenteen hoitamiseen. Maksuliikennetapahtumat on myöhemmin hoitanut puheenjohtaja Pekka Lind.

Yhdistyksen osoite pankkiasioissa oli alun perin Helsingin asuntoni osoite. Pyysin Pekka Lindiä muuttamaan pankkiin oman osoitteensa.

Viimeisin kontakti KMS ry:n rahaliikenteeseen liittyvissä asioissa puheenjohtaja Pekka Lindiin on kuluvan vuoden helmikuussa, kun olen perännyt yhdistykseltä luvattua tukea keskustan kansanedustajaehdokas Riikka Moilanen-Savolaisen pyynnöstä.

Pankkitilin avaamisesta en ole keskustellut puoluejohdon kanssa. Puheenjohtaja tai puoluesihteeri eivät ole tienneet missään vaiheessa pankkitilin avaamisesta tai tilinkäyttöoikeuksistani KMS ry:ssä. Tähän en ole kysynyt lupaa. Tässä kohden myönnän harkintakykyni pettäneen pahasti ja pyydän tekoani anteeksi.

Haluan kuitenkin korostaa, että en ole osallistunut rahan keräämiseen, enkä päätöksiin rahan jakamisesta. En ole osallistunut yhdistyksen hallintoon, enkä mihinkään yhdistystä koskevaan muuhun päätöksentekoon. Olen yhdistyksen alkuvaiheessa antanut vain käytännön apua yhdistyksen perustamiseen, pankkitilin avaamiseen ja edellä mainittuihin asioihin.

Suhteessa pankkitilin avaamiseen en mielestäni tehnyt mitään laitonta, vaan autoin ihmisiä, jotka olivat pyytäneet apua aatteellisen yhdistyksen perustamiseen.

Olen todella pahoillani, että tästä avusta on nyt jälkeenpäin aiheutunut kohtuuton kohu ja epäilykset työnantajaani Suomen Keskusta rp:tä kohtaan. Sitä en silloin todellakaan arvannut tulevan suorittaessani täysin teknisiä toimia.

Vilpittömästi,

Lasse Kontiola

J.k. Olen sairauslomalla 8.6. saakka.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.