Mainos

Keskusta haluaa neuvotella muutoksista alkoholiuudistukseen – valmistuminen viivästymässä edelleen

Keskusta haluaa neuvotella muutoksista alkoholiuudistukseen.

Hallitusryhmät sopivat aiemmin, että niin sanotut limuviinat ja nelosoluet tulevat kauppoihin, mutta osa keskustan kansanedustajista vastustaa tätä.

– Me käytiin viime viikolla eduskuntaryhmässä tästä aiheesta keskustelu. Tuli huolia esille ja toivetta, että asiaa vielä pureskeltaisiin ja näin aiotaan tehdä, sanoo keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen.

Kaikkonen sanoo, että lausuntokierros on muuttanut tilannetta.

– Kun on käyty lausuntokierros läpi, niin on käynyt selväksi, että alkoholihaitat kasvavat aika lailla ja esimerkiksi alkoholikuolemia tulee huomattavasti enemmän, jos tässä mennään eteenpäin. Nämä ovat sellaisia asioita, joista halutaan vielä keskustella ennen kuin lopullisia ehdotuksia tehdään, sanoo Kaikkonen.

Keskustasta on väläytetty mahdollisuutta tehdä alkoholiuudistuksesta omantunnon kysymys, jolloin kansanedustajat saisivat äänestää siitä ilman ryhmäkuria.

Uudistuksen valmistuminen eduskunnasta näyttää joka tapauksessa siirtyvän syksyyn. Esitys menee aikanaan sosiaali- ja terveysvaliokuntaan, jolla on runsaasti tekemistä sote-uudistuksen takia kesätaukoon asti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja