Keskuskauppakamarin ehdotus: Lasketaan kaikkien suomalaisten ansiotuloveroa – "Lisää rahaa palkansaajien taskuun"

10:15
Nouseeko Suomi veroja kiristämällä vai laskemalla? Aiheesta keskusteltiin Uutisaamussa. Katso koko keskustelu yltä.

Keskuskauppakamari ehdottaa, että Suomen seuraava hallitus laskee suomalaisten palkansaajien ansiotuloverotusta kaikissa tuloluokissa kahdella prosenttiyksiköllä.

Keskuskauppakamarin mukaan tämä tarkoittaisi sitä, että Suomen verotulot pienenisivät laskennallisesti kahdella miljardilla eurolla.

Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Juho Romakkaniemi ja STTK:n ekonomisti Antti Koskela vierailivat MTV:n Uutisaamussa keskustelemassa ehdotuksesta sekä Suomen verotuksesta muutenkin.

– Suomen palkkaverotus on aivan liian kireää. Progressio on yksi maailman kireimpiä. Palkasta menee liikaa palkansaajilta pois, Romakkaniemi tiivisti Keskuskauppakamarin näkemyksen.

Romakkaniemen mukaan ansiotuloveron alennus olisi paras tapa vauhdittaa suomalaisten ostovoimaa.

– Valtion budjetti on tällä hetkellä yli 60 miljardia euroa ja kasvamassa tämän soteuudistuksen myötä, eli katsomme, että tämä olisi paras mahdollinen tapa palkansaajille heidän ostovoimaansa vauhdittaa, ja sitä kautta vauhdittaa talouskasvua ja työllisyyttä.

STTK:n ekonomisti Antti Koskela puolestaan katsoi, että suhdannepoliittisesti järkevintä veronalennus olisi tehdä laskusuhdanteen aikana.

 Nyt talous nousee tällä hetkellä voimakkaasti muutenkin ja työllisyys nousee, jolloin luonteeltaan elvyttävää toimea ei ainakaan ihan välittöminä lähivuosina tarvita. Ajoitettuna mahdolliseen laskusuhdanteeseen elvyttävä toimi olisi oikeinkin hyvä.

Miten veronalennuksesta aiheutuva alijäämä katettaisiin, ja miten kaksikko kommentoi Suomen verotusta suhteessa muihin maihin? Katso keskustelu artikkelin yllä olevalta videolta.

Uutisaamu nähdään MTV3-kanavalla joka arkiaamu kello 6.25-9.30 välisenä aikana. 

Ohjelma on katsottavissa myös mtv-palvelussa ja MTV Uutiset Livessä

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja