Keskon pääjohtaja hintakisasta: Emme aio nokitella

Kaupan hintakisassa ei ole aihetta lähteä "nokittelemaan", sanoo Keskon pääjohtaja Mikko Helander. Helander kommentoi tänään kilpailevan S-ryhmän päätöstä laskea useiden elintarvikkeiden hintoja.

Helander huomautti, että Kesko teki merkittäviä hinnanalennuksia jo marras-joulukuussa, ja niitä on jatkettu myös tammikuussa. Kilpailijan toimet voi hänen mielestään tulkita vastavedoksi tälle.

K-ryhmä keskittyy Helanderin mukaan nyt omaan strategiatyöhön, johon kuuluvat myös ruokakaupan puolella tehtävät uudistukset. Sitä, millä tavoin kaupan kiristyvä hintakisa vaikuttaa ryhmän kannattavuuteen, hän ei halunnut kommentoida mitenkään.

Elintarviketeollisuusliiton toimitusjohtajan Heikki Juutisen mukaan kaupan päätökset alentaa elintarvikkeiden hintoja aiheuttavat varmasti paineita myös elintarviketeollisuuteen. Alan yritysten kannattavuus on kuitenkin jo ennestään heikko, Juutinen sanoi.

– Liikevoittoprosentit liikkuvat keskimäärin vain hieman kolmen prosentin yläpuolella. Se tarkoittaa sitä, että jotkut yritykset tekevät jo nyt miinusmerkkistä tulosta. On erittäin hankala tilanne, jos niiden pitäisi ryhtyä vielä tinkimään omista katteistaan, Juutinen sanoi STT:lle.

Lue myös:

    Uusimmat