Keskeneräiset tietyöt vaikuttavat loppukesän liikenteeseen – ne voi tarkistaa karttasovelluksesta

Kesä on tietöiden aikaa, mutta urakat pyritään tekemään niin, että niistä syntyisi autoilijoille mahdollisimman vähän haittaa. Siltikin työt häiritsevät liikennettä, koska ne tehdään kesän kelien ehdoilla eikä kaikkia töitä ehditä tekemään öisin.

Pääkuvan video

Autoliiton vinkit maantiellä ajamiseen

Kesällä autoillessaan kohdalle osuu usein väkisinkin hidasteita tietöiden ja muiden tieverkoston huoltotöiden muodossa. Vaikka juhannuksen ruuhkat tulivat ja menivät, odottaa kesällä Suomessa autoilevaa silti lukuisia tieosuuksia, joissa saattaa joutua jonottamaan tai seisomaan hetken, olit sitten lomalla tai töissä.

Liikenneviraston arvion mukaan kuluvana kesänä päällystetään noin 3 000 kilometriä maantietä.

Seuraavassa käymme läpi joitain suurempia tietöitä, jotka jatkuvat vielä loppukesän ajan. Halutessasi voit tarkastella kaikkia käynnissä olevia tietöitä alla näkyvästä karttasovelluksesta. Jos sovellus ei näy oikein, voit tarkastella sitä myös Liikenneviraston verkkosivuilta Liikennetilanne -kartasta.

Moottoritietä E18 päällystetään Koskenkylän ja Kotkan välillä kesän aikana. Tietöitä tehdään yhteensä 53 kilometrin matkalla ja työt kestävät vielä syyskuuhun asti.

Turunväylällä eli ykköstiellä välillä tehdään urakkaa välillä Tuomarila-Veikkola. Tienrakennuksen lisäksi Turunväylällä tehdään useita siltatöitä. Työt jatkuvat koko kesän ajan ja jatkuvat syksyyn asti.

Turunväylällä Kehä II:n ja Tuomarilan välille rakennettavien lisäkaistojen edistymistä seuraaville on jopa perustettu oma WhatsApp-viestiketju. WhatsAppin kautta lähetetään tietä käyttäville tärkeitä ja ajankohtaisia tiedotuksia liikennejärjestelyistä, kuten räjäytysten aiheuttamista pysähdyksistä liikenteessä.

Lahdenväylää eli nelostietä päällystetään Lahden Kariston ja Järvenpään Haarajoen välillä noin 27 kilometrin matkalta.

Lahdentietä taas päällystetään Mäntsälästä Lahteen päin.

Valtatie 12:sta päällystetään paristakin kohtaa kesäkuun alusta lähtien. Ensimmäinen osuus on Rauman ja Euran välillä sekä toinen osuus Sastamalan ja Nokian välillä. Työt loppuvan Euran päässä heinäkuun aikana ja Sastamalan ja Nokian välillä vasta myöhemmin syksyllä.

Virossa autoileville oma kartta

Oletko aikeissa matkustaa Virossa autolla? Etelänaapurin autoteillä liikkuvia palvelee oma karttasovelluksensa, jonka saa avattua tästä linkistä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja