Mainos

Kesän lämpötilastot: Lämpötila ei noussut kertaakaan yli 30 asteen

Kesä–elokuu oli paikoin ennätyksellisen sateinen, kerrotaan Ilmatieteen laitokselta. Keskilämpötila oli suuressa osassa maata vähän tavallista korkeampi, mutta 30 asteen raja ei rikkoutunut missään päin Suomea.

Pohjanmaalla, Keski-Pohjanmaalla ja Lapissa kesäkuukausien sademäärä nousi yli 300 millimetrin. Paikoin lukema oli kaksinkertainen tavanomaiseen verrattuna.

Suurin sademäärä, lähes 450 millimetriä, mitattiin Kittilässä. Maan lounaisosassa kesä oli hieman tavallista kuivempi.

Elokuu sateinen ja tavanomaisen lämmin

Myös elokuu oli poikkeuksellisen sateinen Pohjanmaan maakunnissa ja Lapissa. Tämä tarkoittaa sitä, että vastaavia sateita on keskimäärin kerran kolmessa vuosikymmenessä.

Sateisimmilla alueilla kuukauden sademäärä oli 100-150 millimetriä, mikä on noin puolitoista- tai kaksinkertainen tavanomaiseen verrattuna.

Elokuussa sateisinta oli Mustasaaressa, jossa sademäärä oli yli 200 millimetriä. Vähiten satoi Päijät-Hämeessä.

Elokuussa keskilämpötila oli suuressa osassa maata lähellä pitkän ajan keskiarvoa. Lämpimintä oli itärajan läheisyydessä ja viileintä Länsi-Lapissa.

Elokuun korkein lämpölukema oli Lappeenrannan 26,1 astetta. Kylmintä oli Sallan Naruskassa, jossa mittari näytti -2,6 astetta elokuun lopulla.  

Elokuussa salamointi jäi noin puoleen tavanomaisesta. Samoin kävi myös kesäkuussa.  
Elokuun lopussa Suomea riepotteli kesämyrsky Rauli. Ilmatieteen laitoksen mukaan Rauli oli kesämyrskyksi harvinaisen voimakas.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.