Mainos

Kesän kulttuuritarjonta on myös kuvataidetta

Kulttuuria pursuva kesä on myös kuvataiteilijoille hyvää myyntiaikaa. Pienten gallerioiden sijaan kuvataiteilijat esittäytyvät kesällä laajoissa yhteisnäyttelyissä. Kesän galleriat tarjoavat yleisölle myös idyllisiä maisemia ja historiallista miljöötä.

Modernia uutta taidetta Pyhäniemen kartanon yläkerrassa tai nykytaiteemme huippunimiä Suvi-Pinxissä Päijänteen rannalla. Kesä on nykytaiteen parasta myyntiaikaa. Monet kesäksi avautuvat taidenäyttelyt tarjoavat uuden taiteen rinnalla myös kartanoromantiikkaa ja historiaa tai yhdistävät suomalaiseen luontoon modernit kuvat. Yksityisten perheiden pitämät Suvi Pinx ja Pyhäniemi ovat kesänäyttelyiden uranuurtajia.

-Itse asiassa se oli isäni ajatus, se yhtenä päivänä äkkäs, että lähdetään mekin sinne, minne ihmiset menee kesällä, että mennään maalle, muistelee Erkki Savolainen Suvi-Pinxistä.
-Isäni osti tämän paikan 70-luvun lopulla ihan päähänpistosta tavallaan, Heikki Tuominen, Pyhäniemen kartanon isäntä, kertoo puolestaan.

Paljon näyttelytilaa sisältävät Pyhäniemi ja ja Suvi-Pinx pystyvät laajemmin kuin pikkugalleriat näyttämään nykytaiteen laajan skaalan. Näyttelyyn kutsuttujen vakiotaiteilijoiden rinnalle täytyy myös joka kesä löytää uutta. Pyhäniemen salongeissa on nähtävillä klassikko Taisto Ahtolan maalauksia ja Suvi Pinx esittelee juuri taidekoulusta valmistuneen Sara Toivosen töitä.

Suurostajat kaikonneet


Näytteillä olevaa nykytaidetta saa halvalla vanhaan taiteen miljoonahintoihin verrattuna. Summat vaihtelevat sadastatuhannesta muutamaan tuhanteen. Kynnys sijoittaa silti tällaisia summia taiteeseen on kävijälle korkea.
-Tossa oli ihan semmosia alle kolmentuhannen töitä. Nyt jos olis semmonen rahamäärä,niin saattaisinkin hyvinkin ostaa, arvelee näyttelyyn piipahtanut Pekka Pipatti.
-Uusi nykyaikainen moderni työkin menee, jos siinä on joku idea josta saa heti kiinni, taikka mikä niin ku kolahtaa heti.

-Kyllä meillä on hyvin paljon vakio-ostajia ja punaisia täpliä tänne tulee jo ennen avajaisiakin aika runsaasti, sanoo Heikki Tuominen.
-Joskin tämmöset suuret ostajat niin kuin aikoinaan oli pankit vakuutusyhtiöt ja sellaiset, niin ne ovat nyt hävinneet kuvioista. Mutta toisaalta tulee taas uutta liike-elämää, joka hankkii sitten uusia kokoelmia, kertoo Erkki Savolainen.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.