Mainos

Kesämökkien hinnat nousukiidossa

Kesämökkien ja kiinteistöjen kauppa käy vilkkaana ja hinnat ovat yhä nousussa. Lue, mistä löytyvät tällä hetkellä Suomen kalleimmat mökit ja lomatontit.

Kesämökkien ja kiinteistöjen kauppa piristyi toukokuussa. Monilla alueilla lomakiinteistöjen kaupanteko on alkuvuonna ollut lähes pysähdyksissä. Tammikuu 2010 oli tämän vuosituhannen hiljaisin kuukausi.

– Toukokuussa kauppa on piristynyt ja kaupankäynnin pohja on ohitettu. Tammikuussa kauppoja tehtiin vain 185 ja toukokuussa jo 850 kappaletta, kiinteistöarvioinnin asiantuntija Juhani Väänänen Maanmittauslaitoksesta kertoo.

Tonttien hinnat alkuvuonna nousussa

Maanmittauslaitoksen mukaan rakentamattomien rantatonttien mediaanihinta on koko maassa noussut viime vuodesta pari tuhatta euroa 28 500 euroon.

Rantamökkien hinta on puolestaan noussut lähes kymppitonnin 96 000 euroon. Kalleimmat mökit ja tontit löytyvät Uudeltamaalta ja Itä-Uudeltamaalta.

Kuivan maan lomamökkien hinta nousi viidellä tuhannella 43 000 euroon.

Kalleimmat mökit Uudellamaalla

Kalleimmat tontit ja kesämökit olivat Uudellamaalla ja Itä-Uudellamaalla. Uudellamaalla rantatontti maksaa tänä vuonna tyypillisesti 108 500 euroa. Rakennetut kesämökit ovat Itä-Uudellamaalla keskimäärin 215 000 euroa.

Kuivan maan lomamökit eli niin sanotut mummonmökit maksoivat viime vuonna keskimäärin 38 000 euroa. Nyt niiden hintataso on 43 000 euroa.

Kuusamo nousee tänä vuonna rantamökki ja -tonttikaupan kärkeen 50 luovutuksella. Toisena on 40 kaupalla Länsi-Turunmaa, joka käsittää entisten Paraisten kaupungin sekä Nauvon, Korppoon, Houtskarin ja Iniön. Kärkikolmikkoon on noussut Savonlinna 35 kaupalla, joista puolet on venäläisten ostamia rantapaikkoja.

– Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon kiinteistökaupoissa on edelleen paljon venäläisiä ostajia. Venäläiset ovat tänä vuonna tehneet 125 kiinteistökauppaa, Väänänen kertoo.

Katso kaikki myytävät loma-asunnot kunnittain

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.