Kesämökki pois talviteloilta: Nyt on aika aloittaa suursiivous

Ilmat lämpenevät jatkuvasti, joten nyt on aika puhdistaa mökin nuutuneet nurkat ja talven jäljiltä pyörivät pölypallot auringonsäteiden alta. Kunnon siivouksen lopuksi lämmitetään sauna.

Kevätaurinko lämmittää jo ja päivä päivän jälkeen ollaan lähempänä kesää. Pääsiäispyhinä monessa perheessä otetaan lomakoti käyttöön, mutta sitä ennen se on puunattava kunnolla kesäkuntoon.

On aika aloittaa suursiivous! Kanna petivaatteet ulos tuulettumaan tai pyöräytä ne pesukoneessa. Avaa ikkunat selälleen ja anna raikkaan läpivedon täyttää huoneet. Kunnon perussiivouksen lisäksi muista kiinnittää huomiota ikkunoihin.

Koti sisustetaan usein rauhallisilla ja neutraaleilla sävy-yhdistelmillä, mutta mökillä saa irrotella. Raikkaat ja heleän kesäiset värit kuuluvat lomaelämään, joten lisää niitä ympärillesi. Erityisesti kauniit pastellisävyt valkoiseen yhdistettynä tuovat auringon sisälle.

Löytyykö mökiltänne omat huoneet lapsille ja aikuisille? Yllätä jälkikasvusi iloisesti ja tee heidän lomahuoneestaan jännittävä paratiisi. Maalaa seinät lastesi suosikkivärillä ja asettele sinne leikkisiä, suloisia esineitä ja huonekaluja. Oma lukunurkkaus on sateisten päivien paras paikka.

Päivitä mökin ilmettä kesäisillä tekstiileillä. Kauniita ja värikkäitä mökkiverhoja löytyy edullisesti esimerkiksi kirpputoreilta, joista voi tehdä todellisia löytöjä. Lakanat. tyynyliinat ja peitteet kannattaa kuitenkin ostaa uutena. Petaa sängyistä muhkeita ja houkuttelevia useiden tyynyjen ja peittojen avulla.

Leikittele erilaisilla kuoseilla ja materiaaleilla, jotka voit yhdistellä toisiinsa värimaailman avulla. Myös pienten sisustustaulujen ja peilien avulla luot nopeasti uutta ilmettä mökille.

Pese sauna juuriharjan ja mäntysuovan avulla ja valitse sinne aromaattisia, rentouttavia pesuaineita kesän kylpyhetkiä varten. Käy läpi vanhat pyyhkeet ja laudevaatteet ja päivitä ne, mikäli siihen on tarvetta. Hanki pesutiloihin myös juomalaseja ja kannu, jotta juotavaa on helppo ottaa mukaan löylyihin.

Voiko olla parempaa hetkeä kuin saunan lämpö kunnon puuhastelun jälkeen? Siivouspäivän päätteeksi on siis aika hypätä lauteille ja antaa talven pölyjen peseytyä pois.

Hannele Lampela/ MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja