Kesämökin sisustusvinkit: Täystuunaus helpoilla vinkeillä

Kesämökki on tärkeä paikka, sillä siellä mieli ja sielu lepää keräten voimia uusiin koitoksiin. Siksi siitä kannattaa tehdä mahdollisimman levollinen myös silmille.

Kesämökki on monelle suomalaiselle paras paikka, mutta lomakotia ei aina muisteta hoitaa ja päivittää nykyajan silmälle sopivaksi, mikä voi vaikuttaa koko lomafiilikseen. Jos ympärillä on paljon rojua ja tummat seinät imevät kaiken valon, näyttää lomakoti seesteisen sijaan lähinnä Rölli-peikon majalta.

Näillä vinkeillä saat muokattua lomakotisi nopeasti uuteen uskoon.

1.Turhat rojut pois

Jostain syystä osa ihmisistä vie mökille kaiken, mitä he eivät tarvitse ykköskodissaan. Älä sorru samaan, sillä lomasi on liian arvokas, jotta viettäisit sen epämukavassa ympäristössä.

Karsi turhat esineet pois seiniltä ja säilytä vain se, mitä tarvitset. Jos tavaraa on paljon, aloita urakka tietystä alueesta ja siirry eteenpäin omaan tahtiisi – sitten kun siltä tuntuu.

Vinkkejä tavararöykkiön karkotukseen voit hakea täältä.

2. Siivoa!

Paras, edullisin ja ehdottomasti tehokkain sisustusvinkki on myös yksinkertainen ja kaikille tuttu – tee kunnon suursiivous.

3. Valkoinen maali raikastaa koko ilmeen

Onko lomakotisi tummaa puuta ja 80-luvulta tuttua mäntypintaa? Helpoin keino raikastaa koko mökin ilme on maalata pinnat valkoiseksi joko täysin peittävällä tai läpikuultavalla maalilla. Tämä vie muutaman päivän, mutta muokkaa taatusti koko mökkisi ilmeen kertaheitolla.

4. Panosta tekstiileihin ja somisteisiin

Kun turhat tavarat on karsittu pois ja valo päästetty takaisin huoneisiin, voit kääntää katseesi huonekaluihin. Vastoin yleistä luuloa, sinun ei tarvitse ostella uusia sohvia ja sänkyjä, vaan pelkkä kevyt tuunaus riittää.

Hanki lomasänkyysi reipas kasa tyynyjä, uudet petivaatteet ja pehmeä torkkupeitto. Myös upottavat matot voivat olla hyvä idea. Värimaailman kannattaa olla raikas ja kevyt, paitsi jos olet ehdottomasti mustan ja viininpunaisen ystävä.

Älä unohda kynttilöitä ja lyhtyjä! Ne luovat helposti ja kauniisti tunnelmaa ympärilleen.

5. Tee lomakodistasi sellainen kuin haluat

Muista, että kesämökki on sinun piilopaikkasi, joten tee siitä sellainen kuin sinä haluat.

Hannele Lampela/ MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja