Mainos

Kesälomat pidetään yhä useammin pätkissä

Suomessakin ollaan käytännön pakosta pikku hiljaa liukumassa kohti eurooppalaisia loma-aikoja.

Kesälomien pätkiminen on yleistymässä. Yli kuukauden yhtämittaiset lomat ovat enää harvinaista herkkua, koska työpaikoilla ei voida pistää lappua luukulle heinäkuuksi. Suomalaisten lomat ovatkin siirtymässä kohti elokuuta.

Työpaikkaruokalassa Helsingin Ruoholahdessa riittää ruokailijoita myös keskikesällä.

- Tässä heinäkuussa on ollut huomattavasti enemmän asiakkaita kuin viime vuonna, ravintolapäällikkö Tuula Vaaranto Sodexholta kertoo.

Soittokierros Suomen suurimpiin yrityksiin vahvistaa, että konttoreita ei enää suljeta heinäkuuksi.

- Tällä joustetaan siihen eurooppalaiseen ja muuhun maailmaa, eli missä liiketoiminnan pyörivät ja niitä halutaan tukea. Enää ei pystytä olemaan esimerkiksi neljää viikkoa pois töistä kuten aikaisemmin, henkilöstöjohtaja Taina Sopenlehto Metsolta kertoo.

Lomat pidetäänkin nykyään muutaman viikon pätkissä. Suomessa ollaan pikku hiljaa liukumassa kohti eurooppalaisia loma-aikoja.

- Kyllä näyttäisi siltä, että heinäkuusta on vähemmän tulossa se perinteinen lomakuukausi ja lomat siirtyvät elokuulle tai jopa myöhemmin syksyllä pidettäväksi, toimitusjohtaja Teppo Rantanen Deloitte-yrityksestä kertoo.

Pätkälomat lankeavat yrityksissä erityisesti asiantuntijoille sekä talousosastolle. Kesälomien muutos selittyy muun muassa kansainvälistymisellä.

- Yksi on pörssiyhtiöiden tulosraportointi. He joutuvat raportoimaan kakkoskvartaalinsa heinäkuussa. Sitten toinen on yrityskaupat. Niitä tehdään paljon heinäkuussa. Heinäkuu tuntuu olevan sopiva kuu yrityskaupoille. Kolmas trendi on se, että koko liike-elämä on kansainvälistynyt, yritykset joutuvat enemmän sopeutumaan kansainvälisten liikekumppaniensa aikatauluihin ja heinäkuu ei ole lomakuukausi muualla kuin Suomessa, Rantanen kertoo.

Kokonaan heinäkuun suosio lomasesonkina ei kuitenkaan ole hiipumassa, sillä koulujen alkaminen elokuun puolessa välissä rajoittaa ainakin vanhempien lomia.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.