Kesäkuntoon luonnollisesti: Näin laihdut ja saat mielen virkeäksi!

Kesäkuntoon pääseminen vaati puhdistusta sekä keholle että mielelle.

Lämpimät kevät ja kesäkelit lähestyvät kovaa vauhtia ja monien suomalaisten haaveissa olisikin saada karistettua muutamia ylimääräisiä kiloja vyötäröltä.

Hyvä startti elämäntapamuutokselle on luonnollinen puhdistuskuuri, jonka avulla saa poltettua sekä rasvaa että nostettua mielialaa. Muutaman viikon puhdistuskuurin aikaan kiloja voi lähteä yllättävänkin paljon. Ainakin pääset eroon ylimääräisestä turvotuksesta ja voit henkisesti paremmin.

Näin se onnistuu:

1. Jätä prosessoidut ruoat ruokavaliostasi

Puhdistuskuureja on monenlaisia, mutta perusperiaate on kaikissa sama: ruokavaliosta jätetään pois kaikki prosessoitu ruoka kuten sokerit ja huonot hiilihydraatit. Ylimääräisestä turvotuksesta ja ilmavaivoista pääsee eroon pudottamalla ruokavaliosta myös yliherkkyyttä aiheuttavat raaka-aineet kuten gluteenin ja maitotuotteet. Näiden raaka-aineiden lisäksi puhdistuskuurin aikana suositellaan välttämään alkoholia, kofeiinia, soijaa, maissia ja teollista lihaa.

2. Juo vettä!

Puhdistuskuurin aikana on tärkeää juoda paljon vettä, jotta keho voi toimia tehokkaana puhdistajana. Puhdistuskuurin aikana voi juoda myös tiettyjä mehuja, kunhan tarkkailee raaka-aineita - sokeria ei saa olla! Puhdistusmehuissa suositaan useimmiten vihreää teetä sekä nestettä poistavia vihreitä vihanneksia.

3. Suosi luonnollisia ruokia

Korvaa prosessoidut ruoat ruokavaliossasi ravinne- ja vitamiinipitoisilla ruoilla. Suosi tiettyjä hedelmiä ja vihanneksia, jotka auttavat edistämään ruoansulatusta, ylläpitävät maksan toimintaa ja stimuloivat kehon luonnollista puhdistautumista. Keväällä kannattaa suosia erityisesti parsaa ja artisokkia.

4. Virkistä mieltä liikunnalla

Liikunta tekee hyvää sekä keholle että mielelle, joten pieni urheilukin kannattaa puhdistuskuurin aikana. Jos supistat puhdistuskuurin aikana normaaleja kalorimääriäsi, kannattaa rankat hikijumpat kuitenkin unohtaa.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat