Mainos

Kesäkeittiöt kasvavat ja monipuolistuvat

Ruuanvalmistus ulkona on niin hauskaa, että viime vuosina yhä useampaan puutarhaan on ilmestynyt oikea kesäkeittiö perinteisen hiili- tai kaasugrillin tilalle. Keittiöiden koko on kasvussa ja niiden varustelu monipuolistuu tarjonnan lisääntyessä.

Käsistään taitava valmistaa kesäkeittiön itsekin, perinteisesti sellainen on pystytetty mutteri- tai kotamallisena. Nyt on tarjolla myös valmiita, moderneja versioita. Pionissa rakennettu kesäkeittiö sopii yhtä hyvin vanhaan kuin nykyaikaiseen miljööseen. Runko on polttomaalattua terästä, johon tuovat pehmeämpää ilmettä paksusta vanerista tehdyt koristeet. Vanerin saa joko värillisenä tai puuvalmiina, jonka voi sävyttää mieleisekseen. Yksityiskohdat ovat huoliteltuja ja esimerkiksi katon rakenteissa on aistittavissa japanilaista henkeä.

Moduulirakenteisena keittiötä on helppo laajentaa myöhemminkin, jos halutaan lisää tilaa. Peruspaketti on varsin täydellinen. Kate ei kuulu toimitukseen, joten itse kukin voi valita esimerkiksi umpinaisen tai valokatteen; pellin, huovan tai tiilen. Lisätilauksesta saa myös lasit. Keittiön voi lasittaa kokonaan joko kiinteillä tai avattavilla ikkunoilla.

Kesäkeittiön kruunaa kunnon grilli

Tässä nähtävä grilli lämpiää puilla, hiilillä tai grillibriketeillä. Sen lämpötilaa voi säätää portaattomasti siirtämällä tulta lähemmäs tai kauemmas. Rungossa on kaksoisvaippa, joten ulkopinnan lämpötila pysyy turvallisen alhaisena lapsillekin.

Grilliin on saatavilla monia lisätarvikkeita. Perinteisellä liesitasolla saa valmistettua ruoan kuin ruoan, ja perunoidenkin keitto sujuu kitkatta. Grillaus puolestaan onnistuu mukavasti tukevalla ritilällä, ylemmälle tasolle sijoitettavalla kapealla ritilällä pidetään nopeammin kypsyneet ruuat lämpiminä.

Kookkaassa savustuslaatikossa on kaksi tasoa, joten savustus käy suuremmallekin joukolle kertaheitolla. Laatikkoon kuuluu kätevä rasvankeruupelti ja se on helppo pitää puhtaana.

Vartaat kypsyvät tasaisesti varrassetissä. Vartaiden kääntely käy helposti varrastikkujen tyvessä olevien kierteiden ansiosta.

Loimutuslauta toimii myös tarjoiluvatina. Loimukalaa valmistettaessa huolehditaan siitä, että tuli palaa vain tulipesän etualalla. Loimulaudassa on kaksivaiheinen pidike, jolla säädetään kalan kaltevuutta suhteessa tuleen. Loimukalan valmistamiseen varataan kärsivällisyyttä ja puolitoista tuntia aikaa.

Lisätietoja:

 • Kesäkeittiö
 • Suomen Valugrilli Oy, Joensuu, www.valugrilli.com
 • Grillikatos Woodsteel
 • 3 m x 2,5 m, runko polttomaalattua terästä, puuosat puuta ja säänkestävää vaneria 3400,00 € + rahti
 • kate 400 € ja lasitus (laminoitu) kiinteä 800-1000 €
 • Katosgrilli Steel
 • 140 x 76 x 85 cm, teräspeltiä, kaksoisvaippa, säädettävä arina, avattava luukku
 • Kupu polttomaalattua terästä, 90 x 80 x 60 cm, kaksoisvaippa, piippu 2x1m, sadehattu, kiinnitystarvikkeet 1150,00 € + rahti
 • Liesitaso 745 €
 • Monitoimiteline lämpötasolla 190,00 € + rahti
 • Savustuslaatikko RST, 2 savustustasoa, rasvapelti, lukittava kansi195,00 € + rahti
 • Loimulautasetti RST, 2 kpl loimulautoja 145,00 € + rahti
 • Saslik-varrassetti 155,00 € + rahti

(Pioni 22.5.2007)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.