Mainos

Kesä palaa viikonloppuna – luvassa laajalti lämpöä ja aurinkoa

Suomen kesä on viime aikoina muistuttanut lämpötiloiltaan enemmän syyskuun loppua. Viikonloppuna luvassa on kuitenkin laajalti lämpöä ja aurinkoa, kertoo MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokela.

Lämpötilat kohoavat huomenna jopa kymmenellä asteella monin paikoin maata. Päivälämpötila nousee yli 20 asteen ainakin etelässä ja lännessä.

Koko viikonlopusta on tulossa kesäisen lämmin, ja lämpötila on myös lauantaina ja sunnuntaina maan poutaisilla alueilla 20 asteen tienoilla. Idässä on pilvisintä, ja lämpötila voi jäädä 15 asteeseen.

Myös Lappi saa nauttia kesäisemmästä säästä. Tänään uutisoitiin, että Enontekiön Näkkälänjärven mittauspisteellä lumensyvyydeksi on mitattu aamulla kolme senttiä. Myös vesisateet ovat olleet Lapissa runsaita.

– Esimerkiksi Kittilässä satoi 65 milliä vettä kahden päivän aikana. Se on käytännössä koko heinäkuun sademäärä. Nyt sateet kuitenkin hellittävät, Jokela sanoo.

Niin ikään maanantai on vielä lämmin päivä: paikoin on luvassa jopa hellettä. Alkuviikosta saapuu kuitenkin sateita lännestä, ja sää epävakaistuu.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.