Kerttu Niskanen nousi kohisten Tour de Skin kokonaiskisassa – näin kutkuttavat asetelmat ovat

Kerttu Niskanen nousi Tour de Skin kokonaistilanteessa viidennelle sijalle voitettuaan kiertueen toisen osakilpailun Italian Toblachissa.

– On hyvät fiilikset. Toki piti jännittää ihan loppuun asti. Tytöt tulivat sieltä kovaa ja lähelle, mutta onneksi se riitti, Niskanen sanoi Viaplaylle.

Niskanen tiesi hyvin, millaista vauhtia juuri ennen häntä lähtenyt ja kisaa ensimmäisillä väliaikapaikoilla johtanut Yhdysvaltain Rosie Brennan meni ja että hän pystyi tämän voittamaan, mutta myöhemmin lähteneiden menosta suomalaisella ei ollut juuri tietoa.

– Ihan lopussa vasta kuulin, että "Vicikin" (toiseksi 6,7 sekunnin erolla Niskaseen sijoittunut Saksan Victoria Carl) nousee voittotaisteluun. Oli jännittävää istua tuossa tuolilla, Niskanen kertoi.

Niskanen koki lähteneensä reippaasti matkaan. Nousuihin oli hänenkin sanojensa mukaan paukkuja.

– Jälkeenpäin ajatellen paikoitellen olisi pitänyt jopa vieläkin kovempaa hiihtää. Tosin loppu on tasuria ja työstämistä. En tähän enää sen lujempaa päässyt. Vauhdinjako meni varmaan ihan hyvin.

"Tiesin, että sen pitäisi riittää"

Niskasen maailmancup-kauden tähän saakka paras sijoitus oli kahden viikon takaa Trondheimista: viides sija juuri 10 kilometrin perinteisen kisasta.

Eilen Niskanen jäi Tourin avanneessa vapaan sprintissä karsintaan 36. sijallaan, mutta nyt hänen asemansa Tourilla ovat huomattavasti paremmat. Niskanen on tiiviisti mukana Tourin kärkitaistossa: hän on kokonaistilanteessa viidentenä, 28 sekuntia perässä johdossa olevaa USA:n Jessie Digginsiä.

– Vaikea alkutalvi on ollut, mutta tiesin, että kaikki kun osuu kohdalle, väline toimii, sattuu hyvä päivä, ja varsinkin jos hiihdetään korkealla, sen pitäisi riittää joku päivä tänäkin talvena pallille.

Niskanen kehui myös huoltoa "loistavasta työstä".

– Minulla oli tosi hyvä suksi ja oli ilo hiihtää tuolla. Toivotaan jatkoonkin samanlaisia hyviä päiviä.

Miehet hiihtävät seuraavaksi 10 kilometrin perinteisen kisan, minkä jälkeen Tour jatkuu huomenna 20 kilometrin vapaan takaa-ajokilpailuilla.

Tour de Skin naisten kokonaistilanne:

1. Jessie Diggins, Yhdysvallat 28.24
2. Victoria Carl, Saksa +0.07
3. Linn Svahn, Ruotsi +0.11
4. Jonna Sundling, Ruotsi +0.19
5. Kerttu Niskanen, Suomi +0.28
6. Rosie Brennan, Yhdysvallat +0.35
7. Emma Ribom, Ruotsi +0.38
8. Katharina Hennig, Saksa +0.58
9. Heidi Weng, Norja +1.07
10. Krista Pärmäkoski, Suomi +1.11
21. Jasmi Joensuu, Suomi +1.44
37. Anne Kyllönen, Suomi +2.22
50. Vilma Ryytty, Suomi +3.07

Lue myös:

    Uusimmat